Manresa començarà a usar vídeo-actes per certificar els plens municipals

El govern es compromet a publicar les mocions que s'aprovin al web municipal i fer-ne un seguiment del seu compliment

Andrés Rojo i Miguel Cerezo, els regidors de Ciutadans, en una imatge d'arxiu
Andrés Rojo i Miguel Cerezo, els regidors de Ciutadans, en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:35h
"Quan ho tinguem tecnològicament enllestit, sobre el setembre" l'Ajuntament de Manresa usarà tecnologia vídeo per certificar els plens municipals, substituint el mètode actual de transcripció escrita e les intervencions. Així ho va assegurar el regidor de Transparència, Jaume Torres, a partir d'una moció que presentava Ciutadans i que va ser esmenada per ells mateixos i per l'equip de govern.

Durant els darrers anys, el ple de l'Ajuntament de Manresa es pot seguir en vídeo a través del web municipal i la seva gravació queda guardada per ser consultada per qui vulgui. El canvi anunciat, però, per a la propera tardor, significarà que la gravació en vídeo tindrà la validesa d'acta del ple després que hagi estat certificada pel secretari municipal i ratificada en el ple següent.

Però la moció de Ciutadans corregida per l'esmena i aprovada per unanimitat també contempla que el web municipal tingui un apartat on s'hi publiquin les mocions debatudes en el ple, amb el proposant, el resultat de la votació, un enllaç al punt de l'acta o vídeo-acta on es comença a debatre, i un seguiment del seu estat i grau de compliment.

La proposició presentada per Ciutadans pretén "fer el ple més transparent i facilitar la feina als ciutadans que vulguin conèixer quines mocions aprovem i fer un seguiment de l'estat de compliment en que es troben", va afirmar Andrés Rojo. El govern municipal va esmenar la proposta inicial "per qüestions tècniques".