Cardona rep 9.000 euros de CaixaBank per a projectes relacionats amb gent gran

Una part de l'aportació econòmica permetrà disposar d'11 allotjaments en règim de lloguer que es destinaran a persones de més de 65 anys en situació de vulnerabilitat

Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:49h
Aquest passat dijous, 18 de maig, l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i el Director de Banca d'Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Juan José Jiménez van tancar un acord pel qual l'Obra Social "la Caixa" col·laborarà amb 9.000 euros en la dotació de mobiliari dels allotjaments per a col·lectius protegits del carrer Escasany, número 13 i amb la residència Sant Jaume de Cardona.

Part de l'aportació econòmica (6.000 euros) permetrà finançar part del mobiliari necessari per tal de poder posar en ús aquests allotjaments, tant pel que fa a les zones comunes (despatxos, bugaderia i sala) com per cada un dels immobles. Amb aquesta actuació es disposarà d'onze habitatges en règim de lloguer, destinats a persones majors de 65 anys que visquin soles i que es pugui considerar que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat.

Els 3.000 euros restants serviran per a desenvolupar el projecte de sistema de timbres i control errant de la Residència de Sant Jaume. Amb aquest sistema, quan un usuari activa el punt de trucada, l'alarma arriba a una unitat central de forma immediata, que processa les trucades, i deriva l'alarma als dispositius mòbils del personal. El sistema també permet el control errant dels usuaris a partir de la col·locació d'un braçalet.

A data d'avui, les obres de condicionament de l'edifici es troben totalment acabades, i l'ajuntament ja disposa de la qualificació definitiva de la Generalitat per posar en funcionament aquesta promoció al llarg d'aquest any.

L'alcalde cardoní ha volgut agrair la col·laboració de l'obra social "la Caixa" en aquest projecte que farà possible, diu, "millorar la qualitat de vida d'un dels col·lectius més vulnerables de la població: la de més de 65 anys· També ha destacat la implicació de l'entitat en projectes socials a la població, un compromís que es reflecteix un cop més en dos projectes per a la gent gran de Cardona. 
Arxivat a