Ple de Manresa: dos adéus i un «aquí et quedes»

L'interventor Josep Trullàs es va jubilar després de 30 anys, la regidora Olga Sánchez va fer efectiva la seva renúncia, i Mireia Estefanell va perdre totes les seves atribucions

19 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:37h
L'interventor Josep Trullàs, que es jubila, i la regidora Olga Sánchez, que renuncia
L'interventor Josep Trullàs, que es jubila, i la regidora Olga Sánchez, que renuncia | Pere Fontanals
El ple d'aquest dijous de l'Ajuntament de Manresa ha tingut poc contingut polític, comparat amb altres sessions, però sí que ha aplegat tres importants comiats, el de l'interventor municipal, Josep Trullàs, que després de 25 anys es jubila, el de la regidors de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez, que després d'un mandat i mig renuncia a la seva acta per qüestions familiars, i el de les carteres de la regidora Mireia Estefanell, que després de la crisi de govern per les gravacions al diputat Bonvehí, ha estat desposseïda de les seves delegacions i de la tinença d'alcaldia, i s'ha quedat com a portaveu del grup municipal d'ERC.

Després de 25 anys com a interventor a l'Ajuntament de Manresa, Josep Trullàs s'acomiadava del plenari per jubilació. Abans de ser interventor de Manresa ho havia estat a Berga i a Igualada. Al final de la sessió plenària, Trullàs va tenir l'oportunitat d'acomiadar-se agraint a tothom la seva col·laboració i posant en valor la feina dels tècnics que depenen del seu departament, "a vegades ens han faltat efectius, però hem aconseguit treballar com un equip".

La regidora Olga Sánchez, per la seva part, va ser elogiada per l'alcalde agraint "la seva capacitat de treball i la seva predisposició" a ser allà on li diguessin "en els diferents canvis de cartipàs que hi ha hagut". Ella, per la seva part, a estones amb un nus a la gola va tenir paraules per als responsables dels cossos de seguretat i protecció civil -el cap de la Policia Local, Jordi Mora, era a la sala- i va tenir un discurs conciliador amb tothom.

Aquest ple de dijous, també va ser l'indicat per "donar compte" de la revocació de la condició de primera tinent d'alcalde i de les atribucions que tenia conferides la republicana Mireia Estefanell, després de la Setmana Santa de gravacions, filtracions, i la penitència d'una nova negociació entre CDC i ERC. No va ser per respecte religiós, precisament, que en aquest punt el govern, els dos partits de govern, CDC i ERC, van mantenir un silenci absolut fins i tot després que fossin preguntats pel PSC i la CUP.

Totes dues formacions van voler que els expliquessin com havia quedat tot, s'entenia tant pel què fa a les gravacions com a les posteriors negociacions que, malgrat haver sortit a diari als mitjans, van qualificar d'"opaques". El PSC va demanar, tot i no confiar-hi massa, "que els dos socis de govern deixin de mirar-se de reüll durant el que queda de mandat". Els rupturistes van recordar que durant la negociació "no havíem opinat sobre l'assumpte, però ara sí que cal que donin una explicació a la ciutadania".

Ni així, el govern no es va molestar ni a dir "això no toca", o "no tenim res a dir". Es va donar pas a la votació i es va seguir amb la sessió.