Com fer pa i llet ecològiques i un taller d'esmolat d'eines, properes propostes de l'Escola Agrària

Totes tres activitats tindran una durada d'un dia

Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:45h
Aspectes rellevants per a la producció ecològica de boví lleter; Taller d'elaboració de pa ecològic  i Esmolat d'eines de camp i motoserra són els títols de les tres jornades tècniques que l'Escola Agrària de Manresa oferirà en les properes setmanes.

La primera tindrà lloc el dimarts 23 de maig i proposarà als assistents, solucions pràctiques per a fer possible una producció ecològica de llet de vaca, tenint en compte la competència imperant en aquest sector. Quan s'elabora llet -no ecològica- i, tenint en compte la rivalitat entre productors, sovint passa que les despeses de producció molts cops són més elevades que els ingressos per litre de llet produïda. Davant d'aquesta situació, una opció que poden contemplar els grangers és la de realitzar una conversió a l'ecològic, ja que cada cop la demanda és més gran.

El curs començarà a dos quarts de deu del matí i acabarà a les dues del migdia. Comptarà amb les ponències de Raquel Servitja, professora de l'Escola Agrària; Jordi Tost, veterinari especialitzat en nutrició, fitoteràpia i genètica; Ana Serra, ramadera de la granja ecològica la Selvatana, i Josep Orra, ramader de la granja ecològica El Pujol.

Amb motiu de la Setmana Bio, l'escola oferirà, el dilluns 5 de juny, un taller per aprendre a elaborar pa ecològic. Els assistents amassaran farines de gran qualitat amb l'ajuda d'Idris Cruz, mestre forner artesà del Forn Antic de Manresa. Amb ell, s'aprofundirà sobre els processos d'elaboració del pa, de la massa mare, de les formes d'amassat a mà i de les farines de qualitat per tal de poder oferir pans de gran valor nutricional i organolèptic que fan que l'aliment sigui únic. Aquesta jornada començarà a dos quarts de deu del matí i acabarà a les dues del migdia.

Finalment, el dijous 8 de juny tindrà lloc una jornada que pretén aprofundir en el coneixement de l'art d'esmolar les les eines que s'utilitzen en el treball agrícola, tot aprofundint en el coneixement dels materials, els granatges, l'ús de l'aigua i l'oli en l'esmolada, així com també, tenir en compte la qualitat i tipologia dels acers, els tipus de pedres i de moles. El taller, que començarà a tres quarts de deu del matí i acabarà a dos quarts de dues del migdia, anirà a càrrec de Jaume Brustenga, professor de l'Escola Agrària; de David Pallarès, director de l'empresa Pallarès, i de Francesc Vilarrubies, arborista i formador en l'ús de la motosserra.

Totes tres jornades són gratuïtes però cal realitzar una inscripció prèvia trucant al 93.874.90.60 o enviant un correu a [email protected].