La Universitat d'Estiu del Moianès inclourà, enguany, un taller de mindfulness

Els cursos que s'oferiran tindran lloc del 3 al 7 de juliol

La Univesritat d'Estiu del Moianès estrenarà un nou curs
La Univesritat d'Estiu del Moianès estrenarà un nou curs | CMoianès
Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:57h
Del dilluns 3 i fins el divendres 7 de juliol l'Hotel d'entitats Can Carner de Moià acollirà la tercera edició de la Universitat d'Estiu del Moianès. Es tracta d'una formació organitzada des de la Universitat Ramon Llull amb el suport del Consorci del Moianès i l'Associació Cultural Modilianum que pretén fer reflexionar i aprendre sobre conceptes concrets a través de diferents cursos.

De la mateixa manera que en les dues primeres edicions, aquest any es durà a terme un curs de català i un de gestió de les emocions. El primer, que es farà de cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre i estarà impartit per Carles Riera, consistirà en una formació específica en la correcció i producció de textos orals i escrits en llengua catalana, aprofundint en el coneixement de l'estàndard i de la gramàtica normativa. Tindrà una durada de 15 hores.

Pel que fa al segon, que començarà a les quatre de la tarda i acabarà a les nou del vespre, diversos experts en la gestió de les emocions donaran eines als alumnes perquè siguin conscients del moment present, perquè millorin l'empatia i la compassió i perquè aprenguin a entendre el món que els envolta. Tindrà una durada de 20 hores.

Novetat

Enguany, el programa s'amplia amb un nou curs, que porta per títol Mindfulness per a tothom. El mindfulness és la capacitat que tenim els humans de posar atenció en el present, de manera curiosa i sense jutjar. Naixem amb aquesta capacitat i la podem despertar, afinar i enfortir amb exercicis com el seguiment de la respiració, el reconeixement corporal o el moviment conscient.

La ciència demostra que com més atenció posem en el present, més centrats vivim i més benestar tenim. Tot plegat, per una raó ben senzilla: perquè vivint en el present potenciem el cervell feliç. És a dir, un cervell que permet observar el món amb equilibri i claredat, sense angoixa ni estrès.

Aquesta proposta tindrà una durada de 20 hores. Es durà a terme, igual que les altres, del 3 al 7 de juliol i tindrà lloc de dos quarts de deu del matí a dos quarts d'una del migdia. L'encarregada d'impartir-lo serà Anna Pujol, formada com a Instructora de Reducció d'Estrès amb Mindfulness per la Facultat de Medicina de la Universitat de Massachusetts,  i investigadora de la Societat Catalana de Pedagogia i de la Facultat d'Educació de Blanquerna.

Inscripcions i preus

Les inscripcions per a participar en algun dels cursos de la Universitat d'Estiu del Moianès s'obriran l'1 de juny i finalitzaran el dia 30 del mateix mes. Es poden formalitzar anant presencialment a Can Carner o enviant un correu electrònic a formacio@consorcidelmoianes.cat.

Paral·lelament a això, també és imprescindible fer l'ingrés del cost del curs al número de compte ES13 2100 0069 0002 0022 3905 o portar els diners, el mateix dia de la inscripció presencial, a Can Carner.

El curs de català té un cost de 60 euros. El de gestió de les emocions, de 70. Tot i així, en aquest hi ha la possibilitat d'anar a sessions saltejades. Si és així, cada sessió tindrà un preu de 20 euros. Finalment, el del Mindfulness, costarà 60 euros i, de la mateixa manera que el de gestió de les emocions, s'hi podrà participar en dies concrets. Cada sessió tindrà un cost de 10 euros.
Arxivat a