ERC de Castellnou denuncia que l'alcalde «obstaculitza» la feina del Síndic

Explica que en l'expedient sobre el cas del Vigilant Municipal, la sindicatura parla de "reiterades demandes d'informació", "requeriments" i, finalment, "obstaculització", davant la desatenció de Francesc Martínez

ERC denuncia que l'alcalde de Castellnou desatén el Síndic en el cas del Vigilant Municipal
ERC denuncia que l'alcalde de Castellnou desatén el Síndic en el cas del Vigilant Municipal | Estefania Escolà
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:36h
El Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Castellnou de Bages ha emès un comunicat per denunciar les "obstaculitzacions" que l'alcalde de la població, Francesc Martínez, ha portat a terme davant les demandes insistents d'informació fetes pel Síndic de Greuges en el cas del Vigilant municipal i que es van iniciar el desembre de 2015. ERC mostra com la cronologia de l'expedient del Síndic d'aquest cas, parla de "reiterades demandes d'informació", "requeriments" i, finalment, "obstaculització", davant la desatenció de l'alcalde Martínez. Finalment, i davant la insistència del Síndic, "s'ha vist obligat a acceptar les recomanacions del Síndic".

La tramitació de la denúncia al Síndic va ser portada a terme per un veí de Castellnou el desembre de 2015, després que NacióManresapubliqués les irregularitats en que queia el govern municipal a l'hora de convertir un brigada en vigilant municipal, sense concurs públic, sense la formació necessària i sense les mesures administratives establertes. En el comunicat, els republicans asseguren que aquest veí "és totalment aliè" al seu entorn.

"Contrasta aquesta resolució i la cronologia de la seva tramitació", segueix el comunicat d'ERC, "amb les reiterades declaracions del nostre alcalde als mitjans de comunicació, al Ple municipal i als veïns insistint en què tota l'arquitectura era legal i que era acceptada pels cossos de seguretat, fet que la resolució del Síndic demostra com a falsa".

Els republicans també recorden que en data 21 de desembre del 2015 i 16 de març de 2016 es va acordar en Ple, "i per tant d'obligat compliment", establir el Servei públic municipal de vigilants, i que va ser votat per unanimitat pels grups polítics representats al consistori. En aquest sentit, ERC explica que "davant les reiterades demandes de posada en marxa del servei", l'alcalde "s'excusa en la impossibilitat econòmica d'aplicació del servei que està quantificat en 35.000 € anuals. Així, consideren que "contrasta aquest argument amb el cost del camp de futbol (630.000 €), la qual cosa demostra quines són les prioritats que Francesc Martínez té per a Castellnou".