La CUP instarà l'Ajuntament a demanar el cessament de Sergi Pla arran l'actuació dels Mossos de l'1 de Maig

Segons el partit de l'esquerra independentista, el comissari de la Regió Policial Central "ha estat el responsable de diverses actuacions condemnades pel consistori de la ciutat"

Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat el 17 de maig a les 19:21h
La CUP de Manresa ha fet públiques les dues mocions que presentarà al ple municipal del proper dijous dia 18 de maig. Una d'elles fa referència als fets que van tenir lloc durant la manifestació de l'1 de Maig d'enguany. Una mobilització que, tal com afirmen els membres del partit, "es va veure envoltada des d'un primer moment per desenes d'agents dels Mossos d'Esquadra que van utilitzar la tècnica policial de l'encapsulament". 

Després de constatar que aquesta tècnica "criminalitza la mobilització, talla de soca-rel el dret a lliure manifestació i crea un clima de tensió i militarització dels carrers", la CUP demanarà que l'Ajuntament de Manresa "es solidaritzi amb les persones que van ser detingudes i lesionades", manifesten, tot afegint que "volem que l'equip de govern reprovi l'actuació policial i la tècnica policial utilitzada durant la manifestació". 

En aquesta mateixa línia, la formació rupturista també instarà l'ajuntament a demanar al Govern de la Generalitat a cessar immediatament el comissari de la Regió Policial Central, Sergi Pla. I és que, segons afirmen, "va ser el responsable d'altres actuacions condemnades per l'Ajuntament de Manresa, com la de a les càrregues policials a l'estació de la Renfe".

Seguir les recomanacions de l'OMS en salut alimentària infantil

L'altra moció que la CUP presentarà dijous al ple de Manresa, anirà en la línia de demanar que l'ajuntament de la ciutat iniciï una campanya de promoció de la salut alimentària infantil. 

Els de l'esquerra independentista han posat de manifest que volen que "el consistori segueixi les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i de la mateixa Generalitat de Catalunya, especialment pel que fa a l'ús de màquines expenedores d'aliments i begudes". 

La moció també demana que l'ajuntament elabori un document amb recomanacions en matèria d'alimentació saludable, i que el faci arribar a totes les entitats, clubs esportius i associacions de lleure de la ciutat. El fulletó, en paraules de la CUP" ha d'indicar clarament quines són les bones pràctiques a l'hora de preparar àpats i aperitius saludables". 

Finalment, la proposició vol que el consistori denegui "qualsevol col·laboració en actes públics que estiguin patrocinats per empreses que no respectin les recomanacions de l'OMS i que promoguin el consum d'aliments rics en greixos saturats, àcids grassos de tipus trans, sucres lliures o sal".