L'escriptor georgià Irakli Kakabadze portarà el poemari «Revolta permanent» a la Papasseit

Irakli Kakabadze presentarà a la Papasseit el seu poemari 'Revolta permanent'
Irakli Kakabadze presentarà a la Papasseit el seu poemari 'Revolta permanent' | PEN Català
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat el 21 de maig a les 23:20h
Aquest divendres, 19 de maig, a les set de la tarda, la Llibreria Papasseit durà a terme la seva primera activitat en el nou local que va inaugurar al carrer Barcelona, número 25 de Manresa. Ho farà amb l'escriptor georgià Irakli Kakabadze, que actualment està participant en el programa Escriptor Perseguit del PEN Català. De fet, ha estat el mateix PEN Català, juntament amb AdiA Edicions, el que ha fet possible la publicació del poemai Revolta permanent, el primer llibre en català, anglès i georgià de Kakabadze, amb traducció de Víctor Obiols. 

L'autor llegirà alguns dels poemes de Revolta permanent en georgià i anglès acompanyat de Sara Serrano, que els llegirà en català.

Irakli Kakabadze és un dels escriptors georgians contemporanis més destacats i és autor de novel·les, contes, poemes i obres de teatre i assaig. Va arribar a Barcelona el febrer del 2016 convidat pel PEN Català dins el Programa Escriptor Acollit, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc de la Xarxa Internacional de Ciutats Refugi (ICORN). Activista polític compromès amb la denúncia social, ha traslladat els temes que el preocupen, com l'autoritarisme, la repressió de les minories ètniques i l'alienació de la societat consumista a les seves obres literàries. Kakabadze és president de l'Institut Igualitari, organització per a la defensa dels drets humans a Geòrgia, i Secretari Internacional del PEN Georgià.

El 2006 va ser arrestat i empresonat quatre vegades per les autoritats georgianes per expressar la seva opinió sobre la guerra i els drets humans, fets que el van empènyer a exiliar-se als Estats Units. El 2013 va retornar a Geòrgia i va impartir classes a la Georgian American University. El desembre del 2015, però, Irakli Kakabadze va ser novament arrestat i apallissat per les autoritats georgianes després d'una manifestació pacifica. Això va provocar que hagués de tornar a exiliar-se, aquest cop, a Barcelona.

El PEN Català va implantar el Programa Escriptor Acollit l'any 2007 a Barcelona, en col·laboració amb l'ajuntament de la ciutat i la Generalitat de Catalunya. Des de llavors, s'hi han acollit cinc escriptors: Salem Zenia, Sihem Bensedrine, Bàssem an-Nabrís, Ugar i, actualment, Irakli Kakabadze. Palma i Girona també han estat ciutats refugi, la capital mallorquina entre 2010 i 2012 amb Rhodah Mashavave i, en el cas de Girona, entre 2013 i 2014 amb l'estada d'Amir Ali.