L'Espai Ànima commemora el seu 50è concert divendres amb «Lux in tenebris»

El cor Ensemble Aeon, dirigit pel grec Christos Barbas, presenta un repertori basat en músiques sagrades i populars de la Mediterrània Est, especialment de Grècia, Turquia i altres països de l'Orient Mitjà

Christos Barbas dirigirà el cor Ensemble Ensemble Aeron divendres
Christos Barbas dirigirà el cor Ensemble Ensemble Aeron divendres | Kasia Stanczyk
Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 22:04h
Espai Ànima, el cicle de concerts de música meditativa que es porta a terme a la sala gòtica de Sant Andreu, celebra el 50è concert amb una proposta suggeridora anomenada Lux in tenebris, que apropa als espectadors les sonoritats sufís i medievals, amb una formació integrada pel cor Ensemble Aeon, dirigit pel grec Christos Barbas.

El concert serà aquest divendres dia 19 de maig, a les 8 del vespre a la sala gòtica de Sant Andreu.

Lux in tenebris

El cor Ensemble Aeon presenta un repertori basat en músiques sagrades i populars de la Mediterrània Est, especialment de Grècia, Turquia i altres països de l'Orient Mitjà. També consta de composicions pròpies de Christos Barbas que combinen sonoritats i sistemes musicals de l'Orient Mitjà amb la polifonia de la música medieval i contemporània.

El timbre de les veus es barreja amb instruments acústics com el ney (flauta de canya de Turquia), la percussió, l'arpa, el yayli tanbur, el violí, la cítola i la fídula medieval, creant un paisatge que és, a la vegada, antic i contemporani, històric i atemporal.

Lux in tenebris és una missa contemporània, inspirada en els textos sagrats d'una multitud de tradicions espirituals que fan referència a la lluita eterna, la coexistència i complementarietat de la llum i la foscor, i al mateix temps, la seva incompatibilitat. El seu eix central són versos de Ramon Llull trobats en el "Llibre d'Amic i Amat", connectant el seu missatge amb les tradicions filosòfiques, les músiques d'Orient Mitjà i el Sufisme.

Christos Barbas: Veu, Ney, Direcció Artística, Composició
Ana Cerezo Povea - Veu, fídula medieval
Laura Freire - Veu, Violí
Yamila Mahmud - Veu
Viv Manning - Veu
Arturo Palomares Portes - Veu, cítola
Anna Pont Corras - Veu, Yayli Tanbur
Lucia Samitier Oset - Veu, Arpa