El Bages casteller es troba a Santpedor en la diada de colles comarcals

Tirallongues de Manresa, Salats de Súria, Castellers de Santpedor i Picapolls de la Gavarresa descarreguen castells de sis i de set pisos

Les quatre colles bagenques aixecant un castell plegades
Les quatre colles bagenques aixecant un castell plegades | Emili Giró
Redacció
14 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:31h
Santpedor va viure una bona tarda castellera en la tercera edició de la trobada de colles del Bages. Tirallongues de Manresa, Salats de Súria, Castellers de Santpedor i Picapolls de la Gavarresa van dur a plaça construccions de sis i set pisos que van ser descarregades amb èxit. La motivació de totes les colles de la comarca demostra la bona salut d'aquest esdeveniment. Els Picapolls de la Gavarresa seran els organitzadors de la propera edició. Es completarà així la primera rotació d'aquesta trobada. L'any que ve, cada colla ja l'haurà acollit a casa seva. 

La colla local va ser l'encarregada de obrir l'actuació. L'ambició era alta i els de la camisa daurada van aconseguir igualar la millor actuació de la seva història. Un sòlid tres de set ja va mostrar les intencions dels Castellers de Santpedor. La bona col·locació de tota la colla va ser clau per descarregar aquest castell. Més problemes va portar el quatre de set. Els santpedorencs van haver de desmuntar el peu i muntar-lo de nou. Amb decisió i sense córrer més del compte, tots els membres de la colla es van posar al seu lloc. La resta va ser la conseqüència de la bona feina als assajos. El quatre de set ja estava descarregat. En tercera ronda, van optar pel set de sis, un castell on puja molta gent. Novament, la coordinació va ser la principal aliada per coronar-lo amb èxit. Un dels punts àlgids va arribar amb el pilar de cinc. Amb un tronc molt renovat respecte la temporada passada, els Castellers de Santpedor van saber defensar-lo. Un pilar de quatre va cloure la seva actuació.

Els Tirallongues de Manresa van tenir una plàcida. El primer castell que van lluir a Santpedor va ser un quatre de set amb agulla que va tenir un lleuger tremolí a l'estructura de fora del pilar, però va estar sempre controlat. A segona ronda estrenaven el primer cinc de set de la temporada i ho van fer amb molta confiança. Les mides d'aquesta estructura no es van perdre en cap moment i la colla el va descarregar de manera solvent. L'últim castell de la tarda va ser un tres de set amb agulla que,de nou, van descarregar amb facilitat. El vano de cinc i un darrer pilar de quatre van ser la cirereta de l'actuació.

Els Salats de Súria van fer un bon paper en la seva actuació a la trobada bagenca. Els suriencs van escollir per a la primera ronda el tres de sis. Una construcció que tenen molt apamada i que van aconseguir amb molta facilitat. Cada passa va ser calculada al mil·límetre perquè l'estructura no es descompensés. Aleta aconseguida. Després d'un segur descens, els suriencs ja tenien al seu còmput el primer castell. Per a les altres dues rondes, els Salats van dur a plaça dos castells amb agulla que no els van representar cap dificultat. La segona i tercera ronda van veure un tres de sis amb agulla. Ni cap dels membres que eren a tronc o pinyes ni el públic assistent van patir en cap moment. Aquests dos castells no van tremolar en cap moment i els Salats de Súria van saldar la trobada amb els tres castells descarregats. Un pilar de quatre de comiat va cloure la seva presència a la trobada de colles del Bages. 

D'altra banda, els Picapolls de la Gavarresa també van realitzar una bona actuació. El seu primer castell va ser el tres de sis amb agulla que no va representar cap dificultat per la colla de la Gavarresa. A segona ronda va tocar estrenar un castell límit de la colla i el van aconseguir amb fermesa. El dos de sis dels Picapolls va lluir bones mides a segona ronda i, tot i ser una estructura pesada, la colla no va les perdre en cap moment. Per tancar l'actuació van descarregar amb solvència el quatre de sis amb agulla i a la ronda de pilars van realitzar un pilar de quatre.
Arxivat a