El National Trust i Món Sant Benet compartiran coneixements en la gestió del patrimoni

Visita al Monestir de Sant Benet de Bages
Visita al Monestir de Sant Benet de Bages | MSB
Redacció
12 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:15h
El National Trust, entitat pionera al món en la conservació i custòdia del territori, i Món Sant Benet intercanviaran els seus coneixements en la gestió del patrimoni natural i cultural. L'objectiu és aprofitar l'experiència i atraure a més visitants.

Una delegació de l'entitat ha visitat avui les instal·lacions de Món Sant Benet. La Fundació Catalunya-La Pedrera, entitat que gestiona l'equipament, farà el mateix i visitarà els edificis, parcs i reserves naturals que el National Trust té a Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord.

Liz Girling, Head of Interpretation for Wales; Tony Berry, Visitor Experience Director; Liz Green, Curator and Conservation Lead (Built Environment) i Nerys Mari Jones, General Manager for Penrhyn Castle's han estat rebuts per  Marta Lacambra, Directora General de la Fundació Catalunya-La Pedrera; Miquel Rafa, director de l'Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació; i pel Director de Serveis Personals, Eudald Tomasa.  

Fundada el 1895, el National Trust és pioner al món en la conservació i custòdia del territori.  Per a la  Fundació Catalunya-La Pedrera, l'entitat  ha estat una institució de referència a l'hora de dissenyar la gestió de la seva xarxa d'espais naturals i del patrimoni cultural.

El National Trust es va crear per a protegir a perpetuïtat els espais verds i els llocs d'importància històrica per al gaudi de tots els ciutadans. En l'actualitat és la propietària de més de 248.000 hectàrees, 1.200 km de costa i més de 500 edificis històrics, castells, jardins monumentals, parcs i reserves naturals a Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord. La major part de les seves propietats tenen el caràcter d'inalienables, establert per mandat del Parlament britànic. El National Trust és una entitat privada que es manté amb els ingressos dels seus membres (més de 4,2 milions d'associats), donatius, voluntaris (més de 62.000) i l'explotació turística del seu patrimoni.

La comitiva ha visitat el monestir de Sant Benet, del quan han destacat les similituds amb el castell Penrhyn, que gestionen a Gal·les. Posteriorment han visitat la Fundació Alícia, on han pogut conèixer els seus valors i el seu treball per millorar la salut de les persones a través de l'alimentació.

Prèviament, dijous, van visitar La Pedrera i l'Espai Natura Coll de Can Maçana, al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, del que van destacar la seva senzillesa però, alhora elevada funcionalitat. L'espai compta amb un punt d'informació per millorar l'atenció als visitants i regular el seu accés per tal de conservar aquesta zona protegida del Parc Natural de Montserrat.