Marc Aloy substituirà Mireia Estefanell com a primer tinent d'alcalde després de les gravacions a Bonvehí

El republicà Pol Huguet i Neus Comellas, de CDC, passaran a tenir competències

D'esquerra a dreta, Àuria Caus, Valentí Junyent i Marc Aloy
D'esquerra a dreta, Àuria Caus, Valentí Junyent i Marc Aloy | Estefania Escolà
Estefania Escolà
12 de maig del 2017
Actualitzat el 13 de maig a les 22:13h
Nou cartipàs al govern municipal de Manresa després de l'episodi de les polèmiques gravacions al número 2 del PDeCAT, David Bonvehí, al restaurant Vermell de Manresa. El fins ara regidor de Planejament Urbà, el republicà Marc Aloy, substituirà Mireia Estefanell –una de les dues persones de les que el PDeCAT sospita que va ser autora de les gravacions- i ocuparà el càrrec de primer tinent d'alcalde. A més, el republicà Pol Huguet, fins ara regidor d'ERC sense competències, i Neus Comellas, del CDC, passaran a tenir competències. Huguet, fill de l'exconseller Josep Huguet, estarà al capdavant de les regidories de Participació i Entorn Natural; mentre que Comellas, que entrarà en substitució de la regidora Olga Sánchez, encapçalarà les competències de Projecció de Ciutat i Festes. L'alcalde, Valentí Junyent, ha assegurat que el pacte ha estat fruit de la generositat i l'entesa entre CDC i ERC, i s'ha mostrat satisfet perquè, "en un període de temps raonable, s'ha pogut reestructurar el nou cartipàs".

"Ha estat un episodi dolorós, que ha afectat el partit i que, per un moments, ha fet perillar la continuïtat del pacte entre CDC i ERC". Així és com el nou tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, ha descrit les últimes tres setmanes de negociacions entre els dos partits després de l'episodi de gravacions a les polèmiques declaracions del número 2 del PDeCAT, David Bonvehí, al restaurant Vermell de la capital del Bages. 

Aloy ha explicat que el partit ha primat la ciutat i el projecte conjunt que CDC i ERC tenen per a Manresa i ha detallat que va ser la mateixa Mireia Estefanell qui, veient les dificultats que se li presentaven per poder tenir competències, va decidir fer un pas al costat i vetllar pel projecte de ciutat. "Des d'ERC hem afrontat aquesta revisió del cartipàs amb més generositat que no pas tacticisme", ha afegit Aloy. 

Finalment doncs, Aloy substituirà Estefanell i es convertirà en el nou primer tinent d'alcalde. A més, el republicà encapçalarà també les regidories d'Urbanisme i Llicències. 

Dos nous regidors amb competències

El regidor republicà Pol Huguet, que fins ara no tenia competències assignades, estarà al capdavant de les regidories d'Entorn Natural i Participació. Aloy ha destacat la figura d'Huguet i la seva vinculació amb el teixit associatiu de la ciutat. 

Per altra banda, Neus Comellas, que fins ara no ocupava el càrrec de regidora a l'Ajuntament, entrarà al cartipàs municipal en substitució d'Olga Sánchez, que plega per motius personals. Comellas dedicarà tot el temps a ser regidora i deixarà la seva feina com a directora comercial de de les emissores de Catalunya Ràdio i responsable de la direcció de Vendes de Publicitat al mercat estatal dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. En aquest cas, Comellas ocuparà el càrrec de Projecció de Ciutat i Festes. Pel que fa a les carteres que deixa Sánchez, Josep Maria Sala assumirà la de Seguretat Ciutadana i Jordi Serracanta es farà càrrec de Mobilitat.

Calendari

La previsió de cara la configuració d'aquest nou govern és que el pròxim ple, previst pel 18 de maig, ratifiqui la baixa de la regidora Olga Sánchez. L'endemà, l'alcalde té previst signar la resolució que permetrà l'entrada en vigor del nou cartipàs municipal. 

Mentrestant, caldrà notificar la renúncia de la regidora Sánchez a la Junta Electoral Central, juntament amb la de Meritxell Soler (número 12 a les llistes de CiU de les municipals de 2015), perquè la següent de la llista, Neus Comellas, rebi l'acreditació que li permeti accedir a ser regidora. 

Un cop arribi la documentació, es convocaria un Ple extraordinari per fer efectiu el seu nomenament. 

L'organigrama municipal es pot consultar en aquest enllaç.