La Guàrdia Municipal de Calders portarà un desfibril·lador al cotxe patrulla

La Guàrdia Municipal de Calder amb el nou desfibril·lador
La Guàrdia Municipal de Calder amb el nou desfibril·lador | GM Calders
Redacció
12 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:48h
L'ajuntament de Calders ha incorporat, des d'aquest maig, un equip DEA, un desfibril·lador extern automàtic, destinat a analitzar el ritme cardíac, capaç d'identificar les arítmies mortals i d'administrar, amb intervenció d'una persona, una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme cardíac, amb alts nivells de seguretat. D'aquesta manera, Calders reafirma la seva voluntat de ser un poble cardioprotegit, doncs aquest DEA se suma als existents a les portes de la Farmàcia i del Restaurant La Guàrdia.
 
L'ajuntament  ha adquirit aquest DEA a la empresa Curasana Primeros Auxilios, SL. Els agents municipals han rebut la formació necessària per al seu ús. El DEA estarà permanentment al vehicle patrulla, a disposició les 24 hores del dia.
 
Els DEA són equips sanitaris que analitzen, en tot moment, el ritme del cor i decideixen la millor manera d'actuar. L'usuari només segueix les seves ordres, ja que els equips avançats són els més senzills d'utilitzar perquè des que s'encenen van guiant per imatges i per veu a l'usuari explicant cada pas que ha de realitzar.

L'equip resultarà sense cost per a l'ajuntament ja que s'ha adquirit complint les condicions necessàries per tal de gaudir d'una subvenció de la Diputació de Barcelona.