Projecte de consolidació del talús sota l'ermita i la casa de l'ermità de Castellet

Talús del sector ponent sota l'ermita de Castellet, a Sant Vicenç
Talús del sector ponent sota l'ermita de Castellet, a Sant Vicenç | Diputació
Redacció
12 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:30h
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet el projecte executiu de consolidació del talús situat sota l'ermita i la casa de l'ermità de Castellet, un conjunt monumental catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) les primeres referències del qual daten de del 1001. El projecte, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), ha tingut un cost de 18.000 euros.

L'any 2015, la Diputació de Barcelona va lliurar a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet el Pla director d'aquest conjunt monumental de Castellet, document on es descriuen les diferents fases d'actuació per a la rehabilitació del conjunt. D'acord amb el Pla director es prioritza, com actuació urgent , la consolidació del talús de la zona del camí ponent d'accés a Castellet, actuació recollida en el projecte lliurat a l'Ajuntament.

Actualment, l'ermita i la casa de l'ermità presenten importants lesions estructurals degudes, principalment, a la inestabilitat del terreny on s'assenten les edificacions. Els objectius del projecte executiu són consolidar el talús, aturar el procés de deteriorament del monument, i reconstruir i recuperar els murets originals de pedra del sector de ponent. Un cop estabilitzat el talús serà possible procedir a la rehabilitació dels edificis.