Causa un accident frontal a la C-55 i dona positiu en alcohol i drogues

El conductor va tenir dos accidents amb poc temps de diferència, a Manresa i aquest a Sant Mateu

L'accident frontal que es va produir a Sant Mateu de Bages
L'accident frontal que es va produir a Sant Mateu de Bages | Mossos
Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:24h
Agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Central van detenir el dimarts 9 de maig un home de de 51 anys, i veí de Vilafranca del Penedès com a presumpte autor d'un delicte de lesions per imprudència greu, per conducció temerària i per conduir sota la influència d'alcohol i drogues.

Tot va començar quan el mateix dia 9 de maig un vehicle va tenir un accident a l'interior de Manresa i va provocar danys a un turisme estacionat i a un contenidor. El responsable de l'accident va fugir del lloc dels fets havent patit desperfectes a la part posterior del vehicle.

Al cap de poc d'aquesta topada es van començar a rebre avisos al 112 de conductors que informaven haver vist un vehicle circulant de manera temerària per la carretera C-55, en sentit Solsona, fent esment també al desperfecte de la part posterior del vehicle.

Davant de tota la informació rebuda pels testimonis, diferents cotxes de mossos es van dirigir a la carretera C-55 per a realitzar un punt estàtic i poder així aturar el vehicle. Pocs instants després, però, es va rebre l'avís que s'havia produït un accident a la mateixa carretera a l'altura del terme municipal de Sant Mateu de Bages, concretament al punt quilomètric 50.2. 

Un cop els agents van arribar al lloc dels fets, van poder constatar que l'accident es tractava d'un xoc frontal entre dos turismes. I que el causant de l'accident, que  havia envaït el carril contrari, era el vehicle fugitiu.

Els dos conductors i únics ocupants dels vehicles accidentats van ser traslladats en estat greu a l'hospital. Una vegada allà, se'ls van practicar les proves pertinents donant tots dos positiu en alcoholèmia.

Pel que fa al conductor del vehicle fugitiu, va donar 0,65mg/l en alcohol i positiu en cocaïna, motiu pel qual va quedar detingut per conduir sota la influència d'alcohol i drogues, conducció temerària i lesions per imprudència greu.

L'altre conductor implicat va donar 0,35mg/l en alcoholèmia i per aquest motiu va quedar denunciat administrativament.

El detingut, que no tenia antecedents, ha passat aquest dijous a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual ha decretat llibertat.