L'ICL Manresa se suma a la festa de Román Montañez (94-91)

El capità juga 01:56 i suma el seu darrer punt al Nou Congost

L'ICL Manresa va guanyar contra el Saragossa
L'ICL Manresa va guanyar contra el Saragossa | J. Albech
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 7:47h
L'època Román Montañez al Nou Congost s'ha acabat. I ho ha fet amb victòria. Tal i com havia promès Ibon Navarro, el joanenc ha tingut la seva oportunitat per acomiadar-se del què ha estat casa seva i de qui ha estat la seva gent. El capità ha tingut dues estonetes. A manca de quatre minuts per acabar el tercer quart ha estat substituït i ja no ha entrat més. El Príncep de Sant Joan ha rebut l'ovació d'aficionats, companys i rivals. Ha tingut temps per anotar un punt, el que significava l'empat a 45. L'ICL Manresa ha pogut brindar una victòria al seu capità en un partit amb molts alts i baixos. El temps extra ha aportat un suspens que encara ha deixat més bon sabor de boca a tothom.

Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Patrik Auda i Marjan Cakarun han format el darrer quintet inicial de l'ICL Manresa al Nou Congost. Per part del Tecnyconta Saragossa han sortit d'incici Tomás Bellas, Martynas Gencevicius, Robin Benzing, Henk Norel i Isaac Fotu. Auda ha anotat els primers del conjunt bagenc. Els de Navarro estaven més ben posats a la pista davant un rival que no semblava que es jugués el què s'estava jugant. L'ICL Manresa ha obert forat ben aviat. Als quatre minuts de joc els cinc integrants de l'equip inicial havien anotat (12-1, minut 4). Luis Guil ha demanat temps mort. Les indicacions no han servit de res al seu equip, que seguia perdent pilotes en atac i estant erràtic en el llançament. Fins que no mancaven 4:21 els aragonesos no han sumat la primera cistella. Al cantó local, tot anava amb el vent a favor. Els aficionats xalaven amb el joc d'un equip que semblava un altre (23-6, minut 8). Dues pèrdues de pilota gairebé seguides han donat aire al Tecnyconta Saragossa. Malgrat això, el domini manresà ha estat clar als primers deu minuts (26-16). El marcador ha estat immòbil durant dos minuts al segon quart. Els primers en sumar han estat els visitants, que han aconseguit rebaixar la barrera dels deu punts. L'ICL Manresa no s'ha posat nerviós i ha aconseguit un parcial de 5-0 al seu favor. El joc ja no era tan fluid. Navarro no volia que el partit es descontrolés i tot i tenir nou punts a favor a demanat temps mort (34-25, minut 16). Ha passat com a la primera part. Però a la inversa. Els manresans no han aprofitat les instruccions del seu entrenador. A cop de triple, el Tecnyconta Saragossa s'ha acostat al marcador (36-33, minut 18). Montañez tenia els seus primers minuts a manca d'1:21 per arribar al descans. A la mitja part, dominava l'ICL Manresa 41-35.

Machado començava anotant la segona part. Però qui portava la veu cantant era el Tecnyconta Saragossa. Els manresans ja sentien l'alè al clatell del seu rival. Encara bo que els rebots defensius eren capturats pels pivots locals. Les pèrdues en atac espatllaven la tasca en defensa. Un 2+1 de Norel posava per primer cop al davant els visitants (44-45, minut 36). Montañez anotava tot seguit el seu primer punt abans de ser substituït i cloure la seva etapa de jugador. Mentrestant, el Tecnyconta anava a la seva i volia certificar la seva permanència (46-51, minut 27). La victòria els era necessària ja que el Real Betis Energía Plus estava guanyant. Bellas aprofitava les facilitats defensives de l'ICL Manresa per donar una màxima renda al seu equip (51-56, minut 30). El darrer quart semblava un lent degoteig de segons. Els manresans no trobaven arguments davant un rival que era en aquells moments molt superior. Els àrbitres collaven la defensa manresana sense que això expliqués que anessin perdent. El públic explotava expressant que n'estaven fins al cap damunt del poc respecte arbitral. Petar Aranitovic sortia al rescat. Els manresans es posaven a cinc punts quan poca estona abans perdia de dotze (68-73, minut 37). Tomàs hi posava encara més emoció a l'anotar de tres. 74-76 a manca de 59 segons. I Auda empatava a manca de 31 segons. Bellas posava els seus en franquícia. Quedaven setze segons (76-78). Machado igualava novament. Sis segons. Al següent atac, Jelovac sumava de tres però seguidament s'encarava al públic. Tècnica que donava aire. Un tir lliure de Tomàs i una afortunada cistella de Machado portaven el partit al temps extra.

Un parcial de 4-0 feia vibrar el Nou Congost. Els bagencs han dominat els primers minuts del temps extra. Machado seguia amb la capa de superheroi. Un triple del nord-americà posava un esperançador 91-85. No hi havia res fet. 0-6 en contra del manresans i nou empat (91-91, minut 45). Aranitovic ha anotat dos tirs lliures. El Tecnyconta ha errat el seu atac. De nou Aranitovic, des del punt de personal ha decidit (94-91).

La victòria no treu, ni traurà, l'ICL Manresa de la cua de la classificació. Les cinc victòries són insuficients per atrapar Betis i Saragossa, que es jugaran la permanència el proper diumenge. Els manresans acabaran l'any a la pista de l'Iberostar Tenerife. També diumenge a les sis de la tarda.