Reanima i Montepio proposen instal·lar desfibril·ladors en escales i domicilis particulars

Carles Pons, de Reanima i Llorenç Juanola, president del Montepio
Carles Pons, de Reanima i Llorenç Juanola, president del Montepio | Catpress
Redacció
09 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:40h
Reanima i Montepio de Conductors de Manresa han decidit fer un pas endavant en el procés d'implantació de desfibril·ladors automàtics a la ciutat i a la seva àrea d'influència en espais fins ara gens habituals, com ara a les escales dels edificis i a domicilis particulars. Les estadístiques posen de manifest que una part dels infarts de miocardi es produeixen en hores que les persones afectades es troben a la seva llar.

Les dues entitats han arribat a un acord per sensibilitzar a la població de la necessitat d'actuar urgentment en cas d'un problema coronari agut. En aquest sentit, es faran accions informatives per facilitar la implantació de desfibril·ladors en àmbits particulars que complementaran els que s'han col·locat els darrers mesos a la via pública, en instal·lacions esportives o altres equipaments de concurrència pública.

La proposta que fan Reanima i Montepio arriba en un moment que els desfibril·ladors automàtics han passat a ser molt visibles en les vies públiques de pobles i ciutat. A banda, la societat és molt conscient que són aparells que salven vides.