El Rugby Manresa passa a la final del Campionat de Catalunya després de derrotar el Barça B

Amb un marcador ajustat des del primer moment, finalment seran els manresans els que es veuran les cares amb el BUC B

El rugby Manresa passa a la final del Campionat de Catalunya
El rugby Manresa passa a la final del Campionat de Catalunya | Xiulet final
Redacció
08 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:25h
Aquest passat dissabte, 6 de maig, a la tarda, el camp de rugby del Congost de Manresa es va omplir com mai. I és que el primer equip masculí del Manresa Rugby Club s'enfrontava amb el Barça B en la semifinal del Campionat de Catalunya de Primera Divisió. Qui guanyés el matx, competiria contra el primer classificat per a la final: el Barcelona Universitari Club (BUC) B.

El xut inicial del partit, que va començar a les cinc de la tarda, va anar a càrrec de l'equip local. Amb una bona pressió defensiva per part dels manresans, la intensitat en els contactes i la lluita per cada centímetre de camp es van fer palesos des de el primer minut. 

Els del Bages van començar mostrant una bona continuïtat en el joc a la mà i van aprofitar un cop de càstig a prop de línia de marca contrària per jugar ràpid i amb contundència, amb algunes fases a través de la davantera precedint el joc de la línia de tres quarts. Va ser llavors quan el Barça va concedir un nou cop de càstig, que va servir perquè els locals encertessin un xut a pals que encetava el marcador i posava els nervis a flor de pell. Els voltants del camp del Congost estaven plens de gent, animadors i animadores que sovint cantaven i cridaven per animar el seu equip, i entre unes i altres, deixaven anar crits de Volem una grada!

Va seguir el joc per les dues bandes, i els del Barça, van aconseguir avançar fins a gairebé 5 metres de línia d'assaig a través d'un xut a touché en un cop de càstig. A prop de la meta, van fer diverses fases per davantera i tot i que una dura defensa dels del Manresa Rugby Club parava molt bé els cops, els visitants van aconseguir plantar l'oval rere la línia d'assaig sumant els seus primers 5 punts i posant-se una mica per davant en el marcador (3-5).

Els del Bages, que no van aixecar el peu de l'accelerador, també es van apropar al desitjat assaig, però el joc continuava i el Barça aconseguia sortir d'allà. Novament es donava un cop de càstig i els locals demanaven pals per encaixar 3 punts més que els posava només un punt per davant (6-5).

El Barça va començar lluitant cada centímetre fins que va arribar a jugar dins la 22 contrària, però els manresans van poder recuperar la pilota i xutar lluny per anar a jugar a camp contrari i així, després de diverses fases per davantera, van fixar molt la defensa barcelonina. El mig de meleé obria a la línia i el 15 manresà va aconseguir l'assaig que feia embogir els espectadors quan el temps va arribar a la mitja part (11-5).

El segon temps va seguir molt similar al primer, amb anades i tornades, però els nervis es notaven a flor de pell i això feia que hi hagués alguns moments de tensió i diverses interrupcions del joc.

Els barcelonins semblava que s'havien posat les piles i van jugar una bona estona davant de la línia de marca dels locals que, per la seva part, van lluir una molt bona defensa que no posava gens fàcil l'atac dels blaugrana. Finalment, després d'insistir, els visitants van posar l'assaig i transformació al marcador que, novament, els col·locava per davant dels manresans (11-12).

No n'hi havia prou per al Manresa Rugby Club que, en vista de l'evident igualtat sobre el terreny de joc, va demanar novament pals en un nou cop de càstig i es va tornar a posicionar una mica per davant (14-12). 

Continuava el matx i el Barça també intentava un xut a pals que no aconseguia encertar. De nou amb possessió manresans, l'oval va xocar contra el pal sense concedir cap punt nou. Els minuts abans que l'àrbitre xiulés el final del partit, la tensió del joc era evident. Però en el darrer cop de càstig, el número 10 del Manresa va fer un xut  fora del camp que va significar el final del partit i l'inici de la celebració manresana amb tots els aficionats presents.

La victòria del Manresa col·loca l'equip com a finalista en el Campionat de Catalunya de la seva categoria. Serà el nou campió? Això dependrà del paper que faci en el partit que haurà de jugar contra el BUC B.