El CN Minorisa s'emporta el derby comarcal de waterpolo contra el CN Sallent (6-3)

07 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:59h
El derby bagenc de waterpolo ha viscut molt pocs gols
El derby bagenc de waterpolo ha viscut molt pocs gols | Simón Noguera
Arribava el partit més esperat de la lligueta de promoció a la Divisió d'Honor, el derbi bagenc entre els màxims exponents dels waterpolo de la comarca, absent en els últims anys des de la desaparició del CN Manresa. L'ambient ideal, mitjans de comunicació, destacada assistència de aficionats al partit, moltes cares conegudes lligades al waterpolo actualment o en algun moment de la historia d'aquest esport al Bages, dos equips plens de companys, ex-companys, que en algun moment han defensat els colors d'ambos sets i dos tècnics també amb molta historia al waterpolo local. No es podia demanar més, hores d'ara i seria una bona noticia que aquests duels es puguin repetir al llarg del temps.

Nervis, tensió continguda, concentració, era el que es respirava minuts abans de l'inici del partit. Tots dos equips coneixedors de la importància dels punts en joc i que els molts entrenaments conjunts de la temporada i els resultats obtinguts fins aleshores no comptaven per res. El partit no va defraudar, molta atenció defensiva, lluita, intensitat i dificultat per part de tots dos per anotar fent que a la fi del primer quart el resultat fos inusual en un partit de waterpolo, 0-0, amb cap dels dos equips sent capaç de sortejar les ben organitzades defenses, braços agressius i ben aixecats de tots dos equips, i fer arribar la pilota dintre de la porteria.

Va ser el llançador local Bisbal qui va obrir la llauna sallentina en un llançament molt llunyà i molt ben col-locat que va sorprendre el porter sallentí Vila a l'inici del segon quart. Els sallentins van intentar contrarestar el gol local i aquí és on van perdre la bona col-locació. Els sallentins van perdre la paciència jugant alguns atacs de manera massa individual i fent una errada en el balanç defensiu que donava lloc al segon gol local de Enric. Amb els sallentins tocats, arribava el tercer, de Ruiz, també aprofitant una altra superioritat. El temps mort de López tornava a posar en ordre el set sallentí però ja amb un clar 3-0 en contra.

L'intercanvi de banquetes, el descans i les instruccions de López va anar be al set sallentí, que va sortir decidit a tornar a tancar la seva porteria i buscar la porteria rival per retallar diferències, fet que va aprofitar Pelegrín per retallar, tot i que el llançament exterior sallentí no trobava la manera de fer forat topant-se amb el porter local o la ben organitzada defensa local. S'arribava al final del quart amb 3-1.

Els sallentins no van saber aprofitar la seva oportunitat de sortida per ficar la por al cos als manresans i Bisbal, novament en llançament, tornava a donar diferencia que ratificava cap a mig quart amb un altre llançament amb errada de balanç defensiu dels sallentins per posar el 5-1 que pràcticament deixava el partit definit. Cabrera retallava a 2 del final i Casasayas i Holgado feien l'intercanvi final de gols a l''ultim minut ja amb les defenses més relaxades.

Bon partit, amb poca anotació i molta atenció defensiva, que no deixa res decidit al grup, i més desprès de la victòria de l'Autonoma a Girona, que deixa a sallentins i manresans amb les opcions intactes per a l'inici de la segona volta, on els manresans han de jugar els seus tres partits com a visitants, i els sallentins rebran a casa Autònoma i Minorisa havent de rendir visita a Girona. Sens dubte tres jornades apassionants.

Arbitratge de J.J, Aymerich i J.Timblau ( també amb passat lligat a la comarca com entrenador ) que van xiular 6 exclusions locals per 10 sallentines. 3/10 en superioritat pels manresans i 0/6 dels sallentins.

Parcials: 0-0, 3-0, 0-1, 3-2.

C.N. Minorisa: I.Prieto, T.Sala, E.Casasayas (2), R.Ruiz (1), E.Martínez, O.Muns, J.Calatayud, M.Puerta, C.Talavera, M.Bisbal (3), K.Muñoz, G.Lafoz, A.Fernández.

C.N. Sallent: JX Pallarès, M.Manrique, D.Holgado (1), S.Cabrera (1), X.Ramos, A.Estany, X.Pelegrín (1), I.Ruiz, A.Montalà, A.Noguera, A.Holgado, R.Boixader, J.Vila.