Una seixantena de persones completen l'etapa per denunciar la contaminació del riu Calders

La marxa organitzada per A Contracorrent ha arribat aquest diumenge a Moià
La marxa organitzada per A Contracorrent ha arribat aquest diumenge a Moià | Xavier Rius
Xavier Rius
07 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:09h
Aquest diumenge s'ha fet la tercera etapa de la la marxa pel riu Calders i les rieres de la Golarda i la Tosca, organitzada per Contracorrent per denunciar la contaminació del cabal del riu. D'aquesta manera s'ha completat la marxa des de Navarcles en dos dies.

Una vintena de caminants ha sortit de Monistrol de Calders seguint el GR-3 que va pel costat del riu Calders, Golarda, La Tosca, fins al Molí de Brotons-La Tosca, on s'han trobat amb seixanta persones vingudes des de Moià, entre els que hi havia molts nens i nenes de l'Esplai de Castellterçol.

Allà els dos grups han comprovat l'escuma que hi havia a la riera, sobretot al Molí de Brotons. Sota la casa de les Vinyes han vist com l'aigua que venia des de la Fàbrega i Castellterçol estava neta, mentre que la que baixava des de Moià per la riera de Castellnou-La Tosca, portava força escuma.

Tots plegats han pujat cap a Moià fins als horts de Castellnou i la depuradora de Moià on han comprovat com l'aigua que venia per la riera de Castellnou es veia neta per sobre de la depuradora, però per la sota la depuradora estava bruta i amb escuma, cosa que confirma, segons els organitzadors, que al depuradora de Moià no té capacitat per gestionar les aigües del municipi, sobretot les industrials i de l'escorxador.

Al migdia, la marxa ha arribat a Moià, a la Plaça del CAP, on s'ha llegit el manifest i s'ha fet un dinar a la plaça.
Arxivat a