Cor Vivaldi i Albert Guinovart participen al Cicle Convent Clàssica de Santpedor

El Cor Vivaldi cantarà diumenge a Santpedor
El Cor Vivaldi cantarà diumenge a Santpedor | Promocional
Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:39h
L'auditori del Convent de Sant Francesc de Santpedor acollirà aquest proper diumenge el segon concert del cicle Convent Clàssica que tot just va arrancar l'any passat i ho farà amb un concert on els petits cantors en seran els grans protagonistes. El prestigiós Cor Vivaldi, dirigit per Òscar Boada, amb l'acompanyament especial del pianista i compositor Albert Guinovar, portaran al Convent un concert que comptarà també amb la col·laboració dels nens de l'Escola Municipal de Música de Santpedor.

El director del Cor Vivaldi, Òscar Boada, ja va venir a Santpedor fa dues setmanes per conèixer de primer mà l'auditori del Convent, quedant gratament sorprès de la sonoritat d'aquest equipament que només té 5 anys de vida. De fet, la restauració d'aquest vell convent va permetre l'Ajuntament disposar d'un espai que combina història i modernitat i un exemple arquitectònic. Amb l'objectiu d'aprofitar les excel·lents qualitats acústiques, l'any passat es va posar en marxa el Cicle Convent Clàssica amb concerts a la primavera i a la tardor. Aquesta primavera el primer es va fer el primer diumenge d'abril amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 i ara, aquest diumenge, el Cor Vivaldi en serà el gran protagonista.

El repertori que es podrà escoltar té dues parts diferenciades. A la primera es farà una selecció de Bestiolari en què col·laborarà l'Escola Municipal de Música de Santpedor dirigides per Elisabet Casanovas i Rosa Navarro. També es podrà escoltar les veus prodigioses del Cor Vivaldi amb el Canticum Sacrum, entre altres. A la segona part el Te Deum 2014.

Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya

Fundat l'any 1989 a l'Escola IPSI de Barcelona, el Cor Vivaldi ha esdevingut, al llarg dels anys, un dels pocs cors escolars, no ja del país sinó de tot l' Estat espanyol, amb una vida concertística pròpia.

Guanyador, des de 1995, d'importants premis internacionals,participa a les temporades de l' OBC i del Gran Teatre del Liceu, on, des del 2014 ofereix cada any, als volts de Nadal, la cantata «Els Pastorets» d'Albert Guinovart amb llibret de Jordi Galceran.

El Cor, que assaja diàriament, promou la millora constant dels seus membres i els proporciona una «dieta musical» adequada a les seves necessitats, amb més de quatre repertoris cada any, que són estrenats al cicle de concerts Les Quatre Estacions del Cor Vivaldi, que té la seva seu a l'Auditori Axa de l'Illa Diagonal.

Al llarg de la seva història ha enregistrat més de vint cd i ha tingut oportunitat de treballar amb distingits directors, entre els quals cal destacar: Josep Pons,Eiji Oué, Marc Soustrot, Marc Piollet, Pablo González,Giuliano Carella, Sebastian Weigle, Eliahu Inbal. A la vegada, comissiona compositors del país i de fora per tal d'incrementar el repertori per a veus blanques, com ara Jordi LL. Rigol,Peter Bacchus, Narcís Bonet, Josu Elberdin, Eduard Iniesta, Kirby Shaw, Albert Guinovart i Albert Garcia Demestres.

El maig del 2013 rebé de mans del president de la Generalitat de Catalunya, la Creu de Sant Jordi.
 

Programa de mà del concert

Arxivat a