L'ICL Manresa - Real Madrid té poca història (80-91)

Els vint punts de diferencia al final del primer quart ho decideixen tot per la via ràpida

El Real Madrid ha superat l'ICL Manresa des del primer minut
El Real Madrid ha superat l'ICL Manresa des del primer minut | J. Alberch
04 de maig del 2017
Actualitzat el 05 de maig a la 1:04h
La lògica s'ha imposat i l'ICL Manresa ha caigut contra el Real Madrid. Els minuts inicials i els vint punts a favor dels blancs a l'acabar el primer quart ho han sentenciat tot per la via ràpida. Però els comentaris més apocalíptics que presagiaven una derrota de rècord tampoc s'han complert. Després, alts i baixos al marcador sense que ningú intuís cap canvi de rumb. El 80-91 final serà només un resultat més per afegir al palmarès d'aquesta històrica confrontació. Les pessimistes previsions sobre l'estat d'Aleksander Cvetkovic i Xavi Rey s'han confirmat. Cap dels dos ha pogut jugat el duel contra el Real Madrid. Al seu lloc, han entrat Guillem Jou i Jordan Sakho. Abans de començar el partit, Andrés Nocioni ha rebut una samarreta commemorativa del seu pas per Manresa.

Michael Machado, Petar Aranitovic, Pere Tomàs, Patrik Auda i Marjan Cakarun han format un quintet inicial on destacava l'absència d'Scott Suggs. Per part del Real Madrid han sortit d'inici Sergi Llull, Rudy Fernández, Jonas Maciulis, Trey Thompkins i Gustabó Ayón. Els visitants han obert forat ràpidament. Maciulis i Ayón situaven el 0-6 al marcador. Els jugadors de l'ICL Manresa trobaven bones posicions de tir però no estaven encertats. Cakarun ha sumat els primers punts al caseller local però era incapaç d'aprofitar el tir addicional. Ha estat un petit oasi enmig de l'encert madridista. Thompkins i Llull ampliaven encara més la distància i obligaven Navarro a demanar temps mort (2-14, minut 4). A la represa, Suggs i Joe Trapani suplien Aranotovic i Cakarun. Malgrat això, el Real Madrid era cada cop més lluny. L'entrada de Jordan Sakho ha donat més intensitat defensiva. L'africà ha col·locat dos taps que han fet aixecar els espectadors dels seus seients. També ha participat en un parcial de 8-0 que arreglava el marcador (12-21, minut 8). Clar que un equip com el de Pablo Laso no es posa nerviós quan se sap tan superior. Els visitants han entrat quatre triples seguits en un lapse de temps on només Macahado ha aportat un tir lliure (13-33, minut 10). Suggs ha sumat dos triples consecutius que reduïen distàncies. El Real Madrid, per la seva banda, jugava a un ritme més lent, com si la diferència que hi havia al marcador fos suficient. Suggs exercia del tirador que havia de ser i no ha estat. Un espectacular alley-hoop entre Lluís Costa i Auda despertava els aplaudiments del pavelló (30-42, minut 15). Igual que al primer quart, només ha faltat una punta de velocitat dels madrilenys per ampliar el marge de seguretat. Sense que ningú se n'adonés, el Real Madrid ha tornat als disset punts al seu favor a la mitja part (38-55).

L'ICL Manresa ha tornat més tard dels vestidors que el Real Madrid. Els de Laso han sumat un 0-8 ràpidament amb tirs molt còmodes. Cakarun ha estat novament l'encarregat de sumar els primers punts locals. A un cantó, cada cistella s'havia de suar. A l'altre, semblaven més senzilles. De tant en tant, petites rauxes de joc manresà dignificaven el marcador. A manca d'emoció, els aficionats locals reien amb un triple de Rudy que quedava un metre lluny del cèrcol. Al final del tercer quart, 60-75. Trapani i Tomàs han sumat ja al quart definitiu. Entremig, Llull havia anotat de tres. Els manresans s'han col·locat a dotze punts. Nou cop de gas del Real Madrid i nova empenta al marcador (66-82, minut 33). Ambdós equips combinaven ja errades infantils amb accions estrambòtiques que acabaven amb bon resultat. L'ICL Manresa ha lluitat fins al final per aconseguir que la derrota fos pel mínim marge de punts possible. Al final, 80-91.

La derrota confirma oficialment que l'ICL Manresa acabarà com a cuer de la Lliga Endesa. Les quatre victòries que sumen els bagencs impossibiliten ja atrapar el Real Betis Energía Plus. La següent parada dels manresans serà aquest diumenge a Badalona. ICL Manresa i Divina Joventut s'enfrontaran al Palau Olímpic a dos quarts d'una del migdia.