C's no considera justificat augmentar la zona blava a canvi d'una «lleugera» rebaixa de preus

La formació nacionalista considera que la concessió de l'aparcament ha estat "mal gestionada" des de l'inici

Els dos regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de Manresa
Els dos regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:15h
Ciutadans no considera justificat augmentar el número de places de zona blava a Manresa de les 668 actuals a les 1.183 que proposa el govern municipal, a canvi d'una "lleugera" rebaixa en el preu que l'usuari paga per aparcar. En un comunicat, la formació nacionalista considera que tampoc no és justifica l'actualització en la rebaixa de la ràtio que ha de cobrir l'ajuntament, que passaria d'una garantia d'ocupabilitat del 55% al 50%, ja que en els dos darrers anys aquest percentatge s'ha situat, aproximadament, en el 45%, de manera que "encara hi haurà una factura anual que pagarà l'ajuntament" a la concessionària.

Ciutadans considera que el contracte de la zona blava "està mal gestionat" des de la seva signatura, el 2005, i fa que els ciutadans "hagin hagut de pagar una de les tarifes més altes de tota Espanya", amb l'agreujant que aquest pagament es fa "doblement", ja que l'ajuntament garanteix un 55% d'ocupació.

"Des del nostre punt de vista es va equivocar el govern que en el seu dia va arribar a l'acord amb la concessionària i es tornaran a equivocar en signar aquest nou acord que, com és d'imaginar, la concessionària està d'acord segons ens ha transmès l'equip de govern", han afirmat. Ciutadans considera que aquest nou acord "va en contra dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de Manresa i sobretot dels comerciants", ja que aquest tipus d'accions "no ajuden a dinamitzar el comerç de les zones on s'aplicarà aquest nou acord".

Els representants del partit taronja consideren que l'acord "no es fa per buscar una millora en la mobilitat sinó per intentar reduir la factura a l'ajuntament, però segurament implicarà un augment en la recaptació a través d'aquestes noves places sotmeses a la zona blava".