Rocafort estrena punt d'informació del Parc Natural de Sant Llorenç

L'alcalde del Pont de Vilomara, Cecilio Rodríguez, amb Valentí Junyent, actuant com a diputat
L'alcalde del Pont de Vilomara, Cecilio Rodríguez, amb Valentí Junyent, actuant com a diputat | AjPVR
Redacció
03 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:44h
El centre d'informació del Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac del municipi del Pont de Vilomara i Rocafort, s'ha ubicat al nucli de Rocafort. Dilluns va tenir lloc la inauguració d'aquest nou punt informatiu, que substitueix al fins ara situat al Centre Cívic del Pont de Vilomara, va anar a càrrec del diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, juntament amb l'alcalde, Cecílio Rodríguez.

El Centre d'informació del Parc, en servei des del 2001, és fruit d'un conveni entre el municipi i la Diputació de Barcelona, que ha inclòs altres col·laboracions com l'adequació de les Tines de la Vall del Flequer i la creació de l'itinerari SL-C 52 Les tines de la vall del Flequer a Rocafort, a més de la col·laboració amb el Museu i el Castell de Rocafort, equipaments d'iniciativa privada.

El centre d'informació del Parc a Rocafort, que estarà obert dissabtes, diumenges i festius de les 10 a les 14 hores, del 15 de febrer al 15 de desembre, és un dels dotze centres i punts d'informació de què disposa el Parc Natural distribuïts arreu del seu territori.

Amb aquesta acció es culmina l'objectiu de ressituar progressivament els serveis i centres d'interès del parc natural pels visitants al nucli de Rocafort, de manera que es pugui identificar el parc amb aquesta petita localitat.

Rocafort constitueix una localitat històrica de caràcter rural que ha anat perdent població i recursos que cal revitalitzar per a que pugui generar economia local amb un desenvolupament basat en els serveis als visitants del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.