Meandre presentarà un llibre que pretén impulsar la rehabilitació total de la Torre Lluvià

La rehabilitació total de la Torre Lluvià és l'objectiu del nou llibre de Mendre
La rehabilitació total de la Torre Lluvià és l'objectiu del nou llibre de Mendre | Carles Jódar
Redacció
03 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:42h
Aquest divendres, 5 de maig, l'entitat manresana Meandre presentarà, a les set de la tarda a la botiga Sibelius, el llibre "Natura i Modernisme al Pla de Bages. Itinerari per la riera de Rajadell", una publicació editada per Zenobita que succeeix el llibre que va veure la llum l'any 2009, "Itinerari de Natura i Modernisme a l'entorn de la riera de Rajadell". Aquesta primera publicació era, segons expliquen els mateixos membres de Meandre, "una més de les respostes cíviques davant el que suposava, per a aquest espai natural, la construcció d'una gran infraestructura com l'eix Diagonal. Crèiem, llavors, que si els valors d'un àmbit natural quedaven reflectits dins un llibret, aquests valors quedaven protegits i amb això se'n garantia la preservació definitiva".

Gairebé vuit anys després de la publicació, "l'objectiu que perseguíem s'ha conquerit en part", diuen, tot afegint que "la coneixença de la ciutadania d'aquest espai lliure a l'oest de l'Anella Verda de Manresa ha fet que ja formi part de l'imaginari de la ciutat". Segons expliquen els de l'entitat, a aquesta fita s'hi va arribar, en part, "gràcies a l'execució de la primera fase de rehabilitació de la Torre Lluvià, un dels elements modernistes del recorregut". Tot i així, pensen que "el nou equipament encara és precari" i és per això que han decidit elaborar un nou llibre per, expressen "donar una empenta definitiva al potencial d'aquest indret singular".

Conèixer el recorregut

Amb l'objectiu que els habitants de Manresa coneguin els aspectes principals d'aquest nou itinerari, els de Meandre han organitzat, per aquest diumenge 7 de maig, una excursió guiada pels indrets dels quals parla el llibre. La caminada, que serà gratuïta, sortirà a les nou del matí des de la Torre Lluvià.

Així mateix, i amb la voluntat de celebrar la creació del nou itinerari, s'ha organitzar una arrossada a el celler El Molí de Collbaix, que estarà acompanyada de vins de la DO Pla de Bages. Tothom que tingui ganes d'assistir al dinar s'hi ha d'inscriure abans d'aquest dijous omplint aquest formulari i ingressant, al següent compte, la quantitat de 15 euros, que és el que costarà l'àpat: ES65 0182 4131 6602 0853 4296.