L'ICL Manresa intentarà aferrar-se a l'ACB si existeix la possibilitat

El president del club, Jaume Arnau, no ha volgut pronosticar si aquesta opció és molt o poc probable

02 de maig del 2017
Actualitzat el 03 de maig a les 19:59h
VÍDEO Roda de premsa de valoració de la temporada de l'ICL Manresa
VÍDEO Roda de premsa de valoració de la temporada de l'ICL Manresa | Bàsquet Manresa

Dos ítems han centrat la roda de premsa que el consell executiu del Bàsquet Manresa ha celebrat aquesta tarda al Nou Congost. Per un cantó, la situació d'incertesa que es viu a la lliga ACB després de la resolució de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC). Per altra banda, la decisió que ha pres el club sobre la lliga que intentarà jugar sempre que existeixi l'opció d'escollir. El segon punt ha estat el plat fort d'una compareixença davant els mitjans que ha durat una hora. I en aquest sentit, el club manresà ha estat clar. En contra de la corrent majoritària a la ciutat, els consells d'administració, executiu i consultiu han decidit que la voluntat de l'entitat és seguir a la màxima categoria si n'existeix la possibilitat. Aquestes són moltes o poques? Això encara és un misteri. Per aquest motiu, el club manresà es prepara per als dos escenaris possibles: ACB o LEB. 

De què dependrà que els aficionats del Nou Congost vegin la temporada vinent Barça i València o Lleida i Barça B? Doncs de molts factors, com poden ser l'aplicació que es faci de la resolució de la CNMC, de la possibilitat que els clubs de la lliga LEB que es guanyin el dret de pujar a l'ACB paguin la xifra que correspongui o del sistema de competició. Massa variables per poder parlar amb una mínima certesa. Jaume Arnau, president del Bàsquet Manresa, ha explicat que l'ACB ha recorregut la resolució de la CNMC i que mentre l'Audiència Nacional no es pronunciï aquesta resolució no és executiva. Arnau ha negat que la salvació als despatxos aquest any sigui impossible. L'ACB està fent reunions de treball que acabaran amb unes decisions que hauran de ser ratificades per l'assemblea de l'organisme. El president manresà ha pronosticat, amb la boca petita, que les condicions d'ascens aquest estiu podrien ser les mateixes dels darrers anys.

La decisió d'intentar seguir a la lliga Endesa l'ha pres en club pensant en el futur amb total independència. Sense ingerències de patrocinadors. Malgrat les dificultats de ser el més petit de la principal lliga d'Europa i, per tant, amb perspectives de seguir a la part baixa de la classificació, la solució és clara. Per un cantó, el model econòmic de reducció de deute és més fàcil continuar-lo a la màxima divisió del bàsquet estatal. Arnau ha comunicat que el Bàsquet Manresa tornarà a tancar l'any amb números verds. Si es manté aquesta projecció, en un futur no massa llunya, l'acurada gestió econòmica revertirà en la part esportiva. Dos arguments esportius reforcen aquesta decisió. Sortir de la LEB tampoc és tant fàcil ja que la CNMC discuteix el cànon però no el fons de regulació d'ascensos i descensos (FRAD). Així, l'ICL Manresa es podria trobar amb el mateix cas que exclubs ACB (Alacant, Menorca, Ourense...) que després de guanyar-ho a la pista es van quedar amb la mel als llavis. I d'altra banda, per al públic és sempre més agraït veure el Baskonia o l'Unicaja de Màlaga que no pas el Breogan o el Clavijo. Aquests arguments han estat defensats tant per Arnau com per Fèlix Salido. El conseller ha comentat que el club tenia dues opcions: seguir sent el David de l'ACB i lluitar contra les adversitats o adoptar la solució fàcil de rendir-se, baixar a la LEB, pagar bona part del deute i condemnar-se a no tornar mai entre els grans. Perquè pagar els 1,6 milions d'euros que tocaria en concepte de FRAD es veu ara mateix com a impossible d'assumir. El Bàsquet Manresa ha triat lluitar contra els elements. 

Altres punts que han sortit a la roda de premsa ha estat l'anunci d'una reunió amb abonats i accionistes aquest divendres a les set de la tarda al museu del club i la reiteració que les expectatives esportives eren més altes. En canvi, no s'ha respost sobre possibles canvis que pot patir l'entitat les properes setmanes o mesos. 
Arxivat a