Una família de refugiats sirians que ha completat la primera acollida, viurà a Sallent

Es tracta d'un nucli familiar de sis membres procedents de Damasc

La família siriana, a l'Ajuntament de Sallent, amb l'alcalde David Saldoni
La família siriana, a l'Ajuntament de Sallent, amb l'alcalde David Saldoni | AjSllt
Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:01h
Divendres passat, una família de refugiats sirians de sis membres va entrar al seu nou habitatge de Sallent i aquest dimarts ha estat rebuda per l'alcalde de Sallent, David Saldoni. L'Ajuntament de Sallent des de l'inici de la crisi dels refugiats va oferir dos pisos per a acollir famílies refugiades.

Aquesta família està formada per un matrimoni, amb tres filles de 19, 18 i 6 anys i un fill de 14 anys. Aquest mateix dimarts, el noi de 14 anys, ja ha començat les classes a l'Institut de Sallent, i la nena de 6 començarà el proper dijous a l'escola. Les altres dues filles aprofundiran en el coneixement de l'idioma i es prepararan per començar estudis superiors el curs vinent.

Segons l'alcalde de Sallent, David Saldoni, "estem fermament convençuts que un municipi com Sallent ha de poder acollir aquesta família de refugiats. És gent que ho ha perdut tot, que han hagut de canviar de país, que fa temps que van passant les diferents fases del programa d'acollida, i que finalment tenen l'esperança, i nosaltres els donarem l'oportunitat, de començar una nova vida al nostre municipi".

Aquesta família, forma part del programa de refugiats i compta amb el suport de l'entitat Dianova, que gestiona els centres de primera acollida de Manresa i Vic. Fins ara, estaven en el centre de Vic. El programa de refugiats atorga una prestació a aquestes famílies en funció del nombre de membres, i amb aquests diners fan front al pagament del lloguer, els subministraments i la resta de despeses familiars.

En els propers dies i setmanes, la nova família sallentina espera poder-se anar integrant a la població, així com millorar el coneixement de la llengua i preparar-se per poder trobar una feina que els permeti una major integració.