Els Castellers de Santpedor descarreguen el primer castell de set de la temporada

VÍDEO 3d7 descarregat pels Castellers de Santpedor a Martorell
VÍDEO 3d7 descarregat pels Castellers de Santpedor a Martorell | CSantpedor
Redacció
01 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:05h

La Fira de Primavera de Martorell va ser testimoni diumenge d'un nou pas endavant dels Castellers de Santpedor. No es tracta de la pàgina més important de la colla de la camisa daurada. Però sí un símptoma de la progressió que any rere any experimenten els santpedorencs. Mai a 30 d'abril, els bagencs havien descarregat un castell de set pisos, concretament un tres de set. Fa tres setmanes ho haguessin pogut intentar a Sant Cugat del Vallès. La manca de mans pròpies va avortar la idea. Al Baix Llobregat, sí que va ser possible. Van completar l'actuació els Castellers de Vilafranca i els Castellers d'Esparreguera. 

Precisament, el tres de set va ser el castell que va obrir l'actuació dels Castellers de Santpedor. La pujada va ser lenta i es van viure moments de neguit dins la pinya. La serenitat i el treball de tota la colla van ser claus per assegurar-ne l'èxit. Prova superada. A la segona ronda, els santpedorencs van optar pel quatre de sis amb agulla. Novament, els bagencs van superar les dificultats que va presentar l'ascens i van apuntar-se el segon castell de la tarda. En canvi, no van tenir la mateixa sort a la tercera ronda, que estava reservada per al quatre de set. Ben aviat, es va poder veure que les mides no eren les més idònies i el castell fou desmuntat sense que els dosos arribessin a col·locar-se. A la ronda de repetició, els Castellers de Santpedor van dur a plaça un tres de sis aixecat per sota, que va ser la construcció més plàcida de la tarda. Dos pilars de quatre van cloure l'actuació dels Castellers de Santpedor. 

Pel què fa a les altres colles, els Castellers de Vilafranca van descarregar el tres de vuit, la torre de vuit amb folre, el quatre de vuit, el pilar de sis i sis pilars de quatre. I els Castellers d'Esparreguera, el tres de set, el quatre de set amb agulla, el quatre de set i el vano de cinc. 

La propera actuació dels Castellers de Santpedor serà un plat fort. No en va, seran els amfitrions de la tercera troba de colles del Bages amb Tirallongues de Manresa, Salats de Súria i Picapolls de la Gavarrersa.
Arxivat a