El CN Sallent guanya el GEiEG i manté les opcions a la lligueta (9-8)

El CN Sallent va aconseguir una important victòria
El CN Sallent va aconseguir una important victòria | Simón Noguera
30 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:50h
Punts vitals del CN Sallent que es queden a casa en l'enfrontament amb el GEiEG gironí que si bé no decideixen res, sí que deixa els sallentins amb les seves aspiracions intactes de mantenir la categoria al termini de l'actual lligueta. Sorprenia el tècnic local Jordi López amb el plantejament del partit, provocant un partit boig, amb molt ritme i molt llançament de cara a porteria. D'aquesta manera es va fugir del tipus de partit que es va veure el passat cap de setmana a Bellaterra, on va quedar demostrat que el CN Sallent no domina el joc estàtic i li costa molt trobar posicions clares de llançament, fruit de la joventut i la inexperiència de l'equip en aquesta categoria.

L'equip va imprimir un ritme alt en transicions amb pressió contínua sobre els jugadors gironins que no es trobaven còmodes, anul·lant en bona part el seu llançament i obligant a descansar, en alguns moments, als seus jugadors importants. També va tenir molt a veure l'alt percentatge en jugades d'un de més, 7 d'11. Tot i això, el partit només es va decidir a 8 segons del final en una errada defensiva dels gironins ben aprofitada pels de Sallent.

El primer gol del partit gironí, en jugada de superioritat, no va espantar als sallentins. Noguera i Estany transformaven en gol les superioritats que concedien els gironins, que a la vegada responien de la mateixa manera, fent arribar el partit al final del primer quart amb empat a 2.

Començava el segon quart de la mateixa manera, aprofitant els visitants una altra superioritat que responia de seguida Holgado, a la vegada que els sallentins es feien forts enrere, pressionant molt les posicions exteriors i fent que els visitants no pugessin aprofitar les seves jugades d'un de més. Tot al contrari dels sallentins que continuaven mantenint la seva afectivitat i Estany transformava la seva oportunitat posant per davant els locals, 4-3. Fernàndez tornava la igualada i tot seguit Martínez, un altre dels referents gironins, feia cobrar avantatge als visitants. L'empat local en una altra superioritat d'Holgado feia arribar amb taules al descans.

Sortida intensa del tercer quart amb els locals defensant de manera ferma i no deixant treure rendiment als gironins de les superioritats, tot i no disposar d'opcions clares d'atac fins que, novament, Martínez posava per davant els visitants. Els sallentins estaven convençuts de la victòria i no afluixaven. Tutusaus, en el seu millor partit de la temporada, tornava a empatar, i donava la volta al partit en dues superioritats que mantenien un immaculat 100%, 7 de 7. S'arribava al final del quart un per sobre el CN Sallent.

Començava el quart definitiu de manera dubitativa el CN Sallent, que aprofitava el GEiEG per donar la volta al marcador i posar-se un per sobre als dos primers minuts. La determinació dels locals va fer que l'equip no entrés en precipitacions i Holgado empatava a 4 minuts pel final. Les opcions d'un de més ja no s'aprofitaven i les defenses eren numantines fent que s'arribés a l'últim atac, on una errada gironina en defensa va deixar sol a 2 metres del pal curt Holgado, ben vist pels seus companys, que rematava amb bot, fent impossible d'aturar al porter local, que deixava el 9-8 final. Esclat d'alegria a la grada i banqueta local que alliberava les moltes tensions acumulades durant tot el partit.

El proper cap de setmana es juga el derbi local a Manresa amb les opcions intactes contra un Minorisa reforçat d'última hora amb un jugador de nivell.

Arbitratge de Santfeliu i Alarcón que van xiular 11 exclusions a tots dos equips i 1 vermella per protestar als sallentins.

Parcials: 2-2, 3-3, 2-1, 2-2.

C.N. Sallent: JX Pallarès, M.Manrique, D.Holgado (3), S.Cabrera, X.Ramos, A.Estany (2), X.Pelegrín, G.Tutusaus (2), A.Montalà, A.Noguera (1), A.Holgado (1), I.Ruiz, J.Vila.

G.E.i.E.G: M.Hernández, E.Sangenis, S.Durán (1), A.Jonama, M.Gatius, G.Donzelli, E.Verges(1), I.Llaurado, P.Herrera, A.Fernández (3), T.Cuesta, I.Martínez (3), A.Benach.