Alícia't omple Món Sant Benet de famílies i aficionats a la gastronomia

Un dels tallers que s'han fet durant l'Alícia't
Un dels tallers que s'han fet durant l'Alícia't | Fundació Alícia
Redacció
29 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:42h
Alícia't, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, ha arrencat aquest dissabte amb una bona afluència de públic. Famílies i aficionats a la gastronomia han omplert els 50 tallers que s'han realitzat a Món Sant Benet. L'esdeveniment viurà demà la seva darrera jornada, de 10 del matí a 6 de la tarda.

La festa Alícia't està organitzada per segon any consecutiu per la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Diputació de Barcelona. En la seva cinquena edició, Alícia't s'ha consolidat com a referent en la promoció dels hàbits alimentaris saludables. Ho demostra el fet que, de les 1.500 places pels tallers d'avui, més d'un miler ja s'havien venut de forma anticipada. Per demà n'hi ha previstes 1.500 més de les quals, prop del 70%, també estan ja exhaurides.

Aprendre a fer sushi, la inclusió de les algues en les elaboracions, consells sobre el consum de sucre, els beneficis per a la salut dels fruits secs i els llegums, la cuina sana al microones o, pels foodies més avançats, les darreres tendències creatives de la cuina moderna han estat algunes de les activitats més seguides entre els adults. També ha resultat un èxit la novetat d'enguany: un nou format de taller que ha consistir en una classe de cuina saludable per a pares i fills aprendre. Pel que fa a les proposta infantil, s'han realitzat més d'una vintena de tallers per a fomentar els bons hàbits alimentaris a través del joc.

Tastos guiats

Una altre dels punts forts d'aquesta primera jornada ha estat l'Aula dels sabors Barcelona és molt més, on s'han dut a terme tastos guiats pels productes alimentaris més singulars de les comarques de Barcelona. Els assistents han pogut degustar els productes agroalimentaris més destacats de la llera del Llobregat, des del Delta fins a Castellar de N'Hug; així com aquells deu productes de les comarques de Barcelona "imprescindibles" de conèixer.

Les activitats a l'aire lliure

Les activitats als espais exteriors de Món Sant Benet, amb accés lliure i gratuït, han completat l'oferta d'aquesta primera jornada, amb una afluència de públic constant durant tota la jornada.

Alícia't 2017 compta amb un espai expositiu amb un mercat de productes agroalimentaris procedents de les dotze comarques de Barcelona, així com també amb la presència de la Xarxa de Productes de la Terra i diverses experiències turístiques de temàtica gastronòmica. Les demostracions de cuina en directe i els de jocs i espectacles infantils també han estat molt seguits al llarg de la jornada.

La festa continua demà. De 10 del matí a 6 de la tarda es realitzaran 45 tallers per a infants i adults on la cuina fàcil, sana i divertida tornaran a ser l'eix vertebrador. Del programa destaquen les sessions de l'Aula dels Sabors on, en aquesta ocasió, el tastos de vins i formatges singulars de les comarques de Barcelona seran els protagonistes.