En fase de control l'incendi de l'Anoia - Solsonès que era visible des del Bages

L'incendi ha afectat entre 7 i 9 hactàrees. Hi queden treballant 25 dotacions terrestres

Redacció
25 de juliol del 2009
576_1248536086salo1
576_1248536086salo1

Vista del fum de l'incendi a Enfesta des del Bages. Joan Fernandez

Nota d'ACN 18:47
El foc que crema aquest dissabte entre Castellfollit de Riubregós (Anoia) i Enfesta, al terme municipal de la Molsosa (Solsonès), es troba en fase de control des de poc després de dos quarts de set, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El cos d'emergències encara no ha pogut concretar quanta superfície s'ha cremat. Es tracta d'una zona de conreu que també té massa forestal. Fins al lloc del foc, s'hi han desplaçat dotze mitjans aeris i trenta dotacions terrestres del cos d'emergències. Mentrestant els Bombers continuen remullant per sisè dia consecutiu la zona de 1.140 hectàrees cremada de l'incendi dels Ports, controlat des d'aquest divendres.

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta de l''Infocat perquè les previsions indiquen que el risc d'incendi encara és elevat en molts punts del país.

17:58
Ens arriba informació del punt exacte on hi ha el focus del foc. Es tracta d'Enfesta, al terme municipal de La Molsosa (Solsonès). Enfesta a la Viquipèdia. Just a la línia que separa l'Anoia i el Solsonès.

17:45
Després de poder consultar els departaments corresponents de bombers es confirma que l'incendi està cremant massa agrícola i forestal a la zona de Castellfollit de Riubregós (Anoia). En aquests moments hi estan treballant 10 mitjans aeris i 30 dotacions terrestres i el vent és lleuger de ponent, direcció est. El lloc de l'incendi és proper a la comarca del Solsonès.

17:27
Encara són dades extraoficials, però fonts consultades per aquest diari assenyalen que hauria començat un incendi a la zona de Salo, al terme municipal de Sant Mateu de Bages. Els bombers encara no han fet oficial cap comunicat.