CN Minorisa i WUA ofereixen un gran partit de waterpolo (6-10)

El resultat no reflecteix la intensitat del matx, molt més igualat

29 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:39h
Amb la graderia de la piscina gairebé plena per a veure un partit que a priori es considerava com a "gran", el CN Minorisa i el WUA no van defraudar i van saber convertir un partit gran en un gran partit que no es va decidir fins al darrer quart a favor dels que van estar més encertats cara a porta i que van ser els visitants.

Els universitaris van venir a Manresa al complet, prova de la importància que donaven al matx, mentre que els minoristes tenien ganes de superar l'únic equip que fins ara no han pogut . Per començar l'aigua de la piscina es va veure convertida en un gran tauler d'escacs en que ambdós sets marcaven les seves estratègies. Una zona mixta, per part dels de Gaspar Ventura, i un joc de control per mirar d'imposar un ritme més lent i buscar el llançament dels seus homes més perillosos, els de Bellaterra. Així el primer quart va ser de control i només un gol visitant anotat per Hernández va trencar l'equilibri. En el segon quart després del gol de Carrasco que posava el 0-2 en el lluminós, va arribar la reacció dels manresans que del braç de Casasayas, des de la boia, estrenava el marcador local. Poc després un llançament potent creuat de Ruiz empatava el matx, i Bisbal posava el 3-2 en una allau de joc golejador dels de casa. El marcador es podia haver eixamplat encara més en un contraatac clar, amb superioritat, que havia de ser el 4-2. Una mala passada va ser interceptada per la defensa que va aprofitar la posició de "palomero" de Martínez per empatar i asserenar el seu joc. Un llançament a la escaire del jugador visitant Garcia feia que s'arribés a la meitat del matx amb mínima avantatge forastera, després de que els amfitrions salvessin una jugada d'inferioritat. Amb 3-4 s'arribava al canvi de camp.

Ambdós equips ja havien posat sobre el tauler les seves armes, ara es tractava de descobrir qui imposaria les seves. El tercer quart va ser d'alternatives, 3-5 amb gol de Casado, resposta de Bisbal sorprenent a Pasqual en un llançament angulat, el 4-6 de Garcia, i resposta de Casasayas i Bisbal per empatar un matx que tenia el nivell de Lliga Estatal.

Un gol en superioritat de Garcia, després que Alcón, molt ben marcat fins aquell moment, obligués a fer expulsió al defensor, més dues superioritats mal seleccionades per part local, feien que el nerviosisme arribés a la part bagenca. Un desprotegit Ruiz havia de fer expulsió i el mateix boia Alcón transformava la superioritat. Encara quedava partit però el desequilibri defensa atac va fer que en un un contra un d'Alcón des de la boia confirmés la seva perillositat i anotés el 6-9 que convertia els minuts que faltaven en un tràmit. Finalment Hernández aconseguia un gol que posava el definitiu 6-10, molt allunyat del que havia estat el partit, igualat i d'alt nivell.

Arbitratge dels internacionals Iñesta i Gómez. Van assenyalar cinc exclusions a jugadors locals per quatre als visitants.

Parcials: 0-1,3-3, 3-2, 0-4.

Alineacions i golejadors:

CN Minorisa: I Prieto, T Sala, E Casasayas 2, R Ruiz 1, E Martínez, O Muns, M Puerta, A León, C Talavera, M Bisbal 3, K Muñoz, G Lafoz, A Fernández.
WUA: F Pascual, P Carrasco 1, A Casado, M Hernández 2, M Alcón 2, A Garcia 3, A Hinojosa, C Ruiz i P Martínez 1.