La CUP insta l'Ajuntament a exigir a Unipost que pagui als seus treballadors

La formació rupturista considera que, com a client preferent del servei postal, pot incidir en el conflicte laboral

Plantilla en vaga d'Unipost, dijous al matí a l'Ajuntament
Plantilla en vaga d'Unipost, dijous al matí a l'Ajuntament | CGT
Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:33h
Tal i com va informarNacióManresa, el passat dilluns, catorze treballadores i treballadors d'Unipost Manresa es van acollir al dret a vaga per tal de denunciar el constant retard en els pagaments que pateixen. Malgrat que per conveni tenen estipulat que han de cobrar entre els tres primers dies hàbils de cada mes, l'empresa no els ha pagat per complet la nòmina de març fins aquest divendres, dia 28 d'abril. A més, l'empresa encara els deu el 60% de la paga de l'estiu del 2016 i el 100% de la paga de Nadal. Els i les treballadores també denuncien que l'any 2014 van patir una rebaixa salarial del 17%, a canvi, precisament, de rebre els pagaments al dia, fet que només va succeir durant els primers mesos posteriors de signar el conveni.

Per tots aquests motius, i tenint en compte que l'Ajuntament de Manresa i també Aigües de Manresa són uns dels principals clients d'Unipost a la comarca, la CUP insta el govern de la ciutat "a posicionar-se al costat de les treballadores i treballadors d'Unipost i exigir a l'empresa el compromís d'efectuar els pagaments al dia".

La CUP creu que l'Ajuntament de la ciutat "ha de vetllar pel compliment dels drets laborals dels i les ciutadanes de Manresa i, en el cas concret de l'empresa Unipost, pot incidir perfectament en el conflicte pel fet que n'és un client preferent".

La CUP de Manresa, que s'ha reunit amb els treballadors en vaga, han animat a les treballadores i treballadors d'Unipost "a seguir amb les reivindicacions en defensa dels seus drets laborals".