El PSC de Sant Joan demana la dimissió de Gesé per insultar un policia local

La cap dels socialistes, Elia Tortolero, veu inadmissible la continuïtat del regidor en el seu càrrec de responsable de Seguretat Ciutadana

Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:35h
La cap del PSC a Sant Joan de Vilatorrada, Elia Tortolero, en una imatge d'arxiu
La cap del PSC a Sant Joan de Vilatorrada, Elia Tortolero, en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
El Partit dels Socialistes de Sant Joan de Vilatorrada considera necessària la dimissió del regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Gesé, després que el mateix edil "va reconèixer al ple municipal del mes passat haver insultat a un membre de la Policia Local durant una discussió". Segons explica Tortolero, els fets van succeir el passat mes de març quan el regidor es va presentar a les dependències del cos policial per pressionar a dos agents perquè accedissin a fer hores extres durant la celebració de la Cursa Barcelonista. Els dos agents, continua Tortolero, "es van negar com a protesta per la seva situació laboral", ja que, tal i com va informar NacióManresa, el cos es trobava en plenes negociacions del conveni laboral.

Segons el relat dels fets contrastats pel PSC, aquesta negativa "va fer entrar en còlera" el regidor Gesé, qui va advertir als agents "amb actitud amenaçadora" que disposava dels mecanismes per a que accedeixin a les seves peticions. L'insult per part del regidor va arribar en el moment que un agent li va demanar que no els amenacés, fet que va provocar que Gesé li digués a l'agent que era un “zumbat”.

La portaveu socialista a l'Ajuntament afirma que els agents van obrir en el mateix moment un informe que va arribar a l'alcalde, Gil Ariso, "qui va fer cas omís al document i no va prendre cap mesura contra el regidor".

Segons el grup socialista la situació a la Policia Local "és molt delicada". L'ambient que es respira és de "tensió entre agents i equip de govern, amb pressions constants per part del regidor". Aquest ambient, assegura Tortolero, "afecta al bon funcionament del cos de la policia municipal i, per tant, afecta directament al servei que es presta al conjunt de la població".

Elia Tortolero assegura que l'única solució "és la dimissió de Gesé, ja no només per la seva incapacitat per gestionar l'àrea de Seguretat Ciutadana, sinó, sobretot, per haver-se extralimitat amb els agents" i recorda que els conflictes de Gesé amb empleats públics "no són nous". El regidor Gesé ja va haver d'abandonar la regidoria d'Esports, prossegueix la portaveu socialista, "per les desavinences que acumulava amb els empleats de la zona esportiva, un dels quals va acabar en denúncia d'una empleada contra l'ajuntament per no respectar el conveni laboral".

Davant d'aquests fets i en el cas que Gesé es negui a abandonar el govern, els i les socialistes demanen a l'alcalde, Gil Ariso, que davant d'aquest cas "sigui valent per prendre les decisions que com a alcalde ha d'adoptar".