Ja es poden votar les 36 propostes del Pressupost Participatiu de Manresa

La Plana de l'Om va acollir dimecres la presentació de les 36 propostes finalistes davant de públic, l'alcalde i diversos regidors

Presentació de les propostes del Pressupost Participatiu, dimecres a la plana de l'Om
Presentació de les propostes del Pressupost Participatiu, dimecres a la plana de l'Om | Ajm
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:43h
Dimecres al vespre, la Plana de l'Om va acollir l'acte oficial de presentació dels 36 projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2017. En un auditori ple, les entitats i persones que presenten cadascun dels projectes van explicar, un a un, en què consisteixen les seves propostes. Acompanyats de material audiovisual, es van poder conèixer els detalls de cada proposta, en breus presentacions de tres minuts cad ascuna.

Per conèixer-ne més detalls de cada una de les propostes, es pot consultar aquesta web creada especialment per l'ocasió on s'explica cada un dels projectes.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i diversos regidors del govern municipal. L'alcalde va assegurar que els projectes presentats, de diversos àmbits, "són molt bones idees", va remarcar la qualitat de les presentacions i va assegurar que el procés de pressupost patricipatiu "aprofundeix en la democràcia". L'alcalde va afirmar que "amb 200.000 euros no n'hi ha prou per a tants projectes interessants", i va considerar que de cara a properes edicions caldrà mantenir o augmentar aquesta quantitat, tenint en compte la qualitat de les idees presentades.

Obertes les votacions

A partir d'aquest dijous ja es poden votar quatre dels 36 projectes (tot i que només n'apareixen 35, perquè dos s'han fusionat per la semblança). Per a fer-ho, es pot fer a través del web municipal i l'App Viu Manresa. Hi ha temps fins al 14 de maig, dia en què es tancaran les votacions. L'endemà, dia 15, es preveu poder fer públics els resultats.

En l'edició d'enguany, s'habilitaran més punts presencials de votació, ja que s'ha volgut fer un esforç especial per facilitar les votacions a totes les franges generacionals. Hi haurà nous instituts on es podrà votar durant l'hora del pati: La Salle, Lacetània, Lluís de Peguera, Joviat, Oms i de Prat, Guillem Catà, FEDAC (Dominiques), Puis Font i Quer i Cal Gravat. A més, s'han organitzat xerrades informatives en alguns d'aquests centres.

Pel que fa als punts de votació per a les persones d'edat avançada, es podrà votar al Casal de la Gent Gran el dimecres, dia 3, a la tarda (17:30 a 18:30h), el dimarts dia 9 de maig al matí (11h a 12h) i el dimecres 10 a l'Esplai La Caixa a la tarda, de 17 a 19h.

Cal sumar dos punts presencials més de votació més, que seran l'OAC i el Pavelló del Congost (27-28 abril i 2-12 de maig). També es permetrà instal·lar punts de votació assistida els dies 29 a la Plaça Sant Domènec i els dies 6 i 13 de maig a Crist Rei.

Els projectes s'aniran desplaçant per diversos punts de la ciutat (a més de l'exposició del Casino, oberta fins demà) i també s'habilitaran punts de vot perquè tothom pugui decidir. El calendari previst és el següent:

- El dissabte 29 d'abril s'exposaran els projectes seleccionats a la Plaça Sant Domènec.
- Els dissabtes 6 i 13 de maig s'exposaran a la Plaça de Crist Rei.

S'habilitaran també estands mòbils de votació a diversos barris per acostar la votació a la ciutadania. A falta de concretar altres barris que hi estigui interessants, de moment ja s'han confirmat els següents:

- 2 maig. Local social AV Vic-Remei (10-12h)
- 3 maig. Sala polivalent Font dels Capellans (10-12h)
- 5 maig. Local social AV Xup (11-13h)
- 8 maig. Casal Escodines (10-12)
- 10 maig. Plaça Catalunya (11-13h)

En total, desenes de punts de votació per facilitar que la ciutadania pugui dir-hi la seva i participar activament en els pressupostos participatius, que en aquesta edició permetran escollir un mínim de 4 projectes, que no podran superar els 50.000 euros, si bé es podran tirar endavant els següents projectes més votats fins a esgotar la partida prevista de 200.000 euros.