27
d'abril
del
2017
Actualitzat
el
01
de maig
a les
0:03h
Dissabte se celebra a L'Estany, durant tot el dia, una fira temàtica al voltant de l'oli i el pa en la seva extensió de productes, derivats i serveis relacionats, en què es pot trobar oli de diferents procedències, sobretot de la zona de l'Empordà i de les terres de Lleida. També, en menor mesura, d'Andalusia. A més, es tracta d'olis de diversos nivells de qualitat i elaborats a partir de diferents varietats d'olives: argudell, corivell, piqual, arbequina, rojal i morruda.
Resulta difícil entendre l'oli sense el pa i per això la fira vol casar aquests dos productes de la millor manera possible. Així, pel que fa al pa, que serveix també com a suport perquè els visitants puguin tastar les diferents varietats d'oli presents a la Fira, s'hi pot trobar el pa del forn local Cal Xaconet, un pa fet amb forn de llenya, tan consistent i gustós que es manté molts dies, a més de ser present en diferents formats i varietats. També la brioixeria de la fira anirà de la mà d'aquest forn local.
Complementaran la fira altres productes del Moianès com els formatges de Montbrú, entre els quals n'hi ha de conservats en oli; o la ratafia Trabucaire, entre d'altres.
Resulta difícil entendre l'oli sense el pa i per això la fira vol casar aquests dos productes de la millor manera possible. Així, pel que fa al pa, que serveix també com a suport perquè els visitants puguin tastar les diferents varietats d'oli presents a la Fira, s'hi pot trobar el pa del forn local Cal Xaconet, un pa fet amb forn de llenya, tan consistent i gustós que es manté molts dies, a més de ser present en diferents formats i varietats. També la brioixeria de la fira anirà de la mà d'aquest forn local.
Complementaran la fira altres productes del Moianès com els formatges de Montbrú, entre els quals n'hi ha de conservats en oli; o la ratafia Trabucaire, entre d'altres.