CDC insisteix a ERC en fer un nou govern sense Estefanell, en un nou dia de la marmota

La portaveu dels nacionalistes, Àuria Caus, insta els republicans a reunir-se "de forma immediata" per negociar el nou cartipàs "amb les regidores i els regidors que actualment tenen competències"

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:02h
Àuria Caus i Valentí Junyent en una imatge recent d'una roda de premsa
Àuria Caus i Valentí Junyent en una imatge recent d'una roda de premsa | AFT
La crisi del govern municipal de Manresa arran de la gravació al diputat convergent David Bonvehí al restaurant El Vermell viu un altre episodi del dia de la marmota, i ara és la portaveu de CDC a l'Ajuntament, Àuria Caus, qui insisteix a ERC a "negociar el nou cartipàs" amb els regidors i regidores "que actualment tenen competències", o sigui, sense Mireia Estefanell, destituïda per Valentí Junyent el passat 18 d'abril.

Si l'assemblea d'ERC d'aquest dimecres decidia insistir en la demanda de mantenir la coalició del govern amb CDC tenint a Mireia Estefanell en la seva estructura, la resposta dels convergents ha estat la mateixa que en la darrera setmana, o sigui, mantenir la coalició, però amb l'exprimera tinent d'alcalde de l'Ajuntament sense cartera.

Així, Caus s'ha felicitat "pel fet que ERC aposti per mantenir la coalició de govern a l’Ajuntament de Manresa i que aquesta continuïtat no estigui condicionada per la pèrdua de confiança de l'alcalde en la regidora Mireia Estefanell". És per això que la portaveu emplaça ERC a que es reuneixin les dues forces "de manera immediata, amb la voluntat de pactar un nou cartipàs amb la màxima celeritat".

Caus considera que "la ciutat no es mereix que aquesta situació es perllongui més i, per això, apel·lem a la responsabilitat d’ERC".