El Col·legi d'Advocats fa una jornada de justiciabilitat del dret a l'educació

Compta amb la col·laboració del Festival Clam i se celebrarà el 3 de maig a l'Espai de la Plana de l'Om

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:21h
El Col·legi d'Advocats de Manresa, juntament amb el Consell de l'Advocacia Catalana, i amb la col·laboració del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya – CLAM, organitza el proper dia 3 de maig, a les 16 hores, a l'Espai Plana de l'Om, de Manresa, una Jornada que porta per títol La justiciabilitat del dret a l'educació: integració, cohesió social, garanties d'exercici del dret i participació de la comunitat educativa en el recurs judicial i la mediació com a vies de resolució de conflictes. Tota la informació sobre els continguts de la jornada i les ponències que s'impartiran es podran consultar al programa, que es troba a la web de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats.

En la crisi econòmica i social dels darrers anys, l'efectiva realització dels drets econòmics, socials i culturals (DESC) és un dels reptes que es planteja la societat en general i també l'advocacia. Si bé existeixen diferents vies per exigir l'efectiu compliment d'aquests drets, el recurs judicial i l'alternativa de la mediació són segurament les vies més potents per fer valdre els drets davant els poders públics. Explorar l'exigibilitat d'aquests drets en els diferents àmbits de protecció és una tasca ambiciosa, i per això la Jornada posarà el focus en el dret a l'educació, donant veu a operadors jurídics, però també a les administracions públiques i als diferents col·lectius que integren la comunitat educativa.

La Jornada forma part del Cicle de sessions pràctiques sobre la justiciabilitat dels DESC que organitza el Consell de l'Advocacia Catalana i que culminaran en el III Congrés de Drets Humans de l'Advocacia Catalana que tractarà sobre La justiciabilitat com a garantia dels drets socials, el qual tindrà lloc a Terrassa els dies 19 i 20 d'octubre de 2017.