Les «Escopíndoles» culturals al Casal de les Escodines continuen el maig i el juny

Noves sessions de "Mil i un contes per a infants", tertúlies informals en anglès i italià per a joves i adults, i un nou cinefòrum per a públic familiar "Un gat a París", són les noves propostes

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:13h
El Casal de les Escodines continua oferint les seves Escopíndoles culturals durant els mesos de maig i juny. Converses amb anglès i italià, narracions de contes per a infants i un nou cinefòrum, farceixen la programació estable i gratuïta impulsada des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa.

Tertúlies informals en anglès i italià per a joves i adults, quinzenalment

Són tertúlies conduïdes en anglès i italià que es duen a terme quinzenalment i pensades per aquelles persones que tinguin ganes de practicar aquestes llengües.

Les següents tertúlies en anglès sobre viatges, Let's talk about your trips, es duran a terme els propers dimarts 2, 16, 30 de maig i 13 de juny, de10.30 a 11.30 h. Es requereix tenir com a mínim el nivell 3.

En italià, les properes converses informals, Una bella serata in italiano, es faran els divendres 5 i 19 de maig, 2 i 6 de juny, de18 a 19 h. Es necessita un nivell mitjà.

Ambdues activitats van dirigides a un públic jove i adult i per inscriure's cal enviar un missatge a: [email protected] o trucar al tel. 93 872 54 54.

Mil i un contes per a infants, un divendres al més a les 18 h

Les sessions de narracions de contes per a infants Mil i un contes es portaran a terme el tercer divendres de maig, dia 19, i el tercer divendres de juny, dia 16 i tenen una durada màxima de 45 minuts. Narrats per l'animadora sociocultural, Montse Morera, els nens i nenes poden gaudir i comentar contes de Les mil i una nits i d'altres relats de la cultura àrab.

La primera trobada va tenir lloc el 21 d'abril i va comptar amb la participació d'una quinzena d'infants.

Cal recollir l'entrada, a partir d'una setmana abans al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), de dilluns a divendres, matins de 10 a 14 h i tardes de 16 a 21 h i els dissabtes, de 16 a 21 h.

Cinefòrum per al públic familiar, el dissabte 3 de juny a les 18 h

Els cinefòrums són projeccions de cinema no comercial pensades, cada trimestre per franges d'edat diferents: a partir de 4 anys el primer trimestre, de 6 anys el segon i de 8 anys en la propera edició.

Així, Un gat a París (França, 2010) és tracta d'una pel·lícula d'animació i acció, que narra la història de diversos personatges units per un misteriós gat que divideix la seva vida entre dues llars: de dia viu en una comissària de policia i de nit es passeja per les teulades de París amb un lladre avesat.

La durada de la filmació és de 65 minuts i es projecta en versió en català i subtitulada en català per a infants amb problemes auditius. 

Caldrà recollir l'entrada a partir d'una setmana abans al Casal de les Escodines (c/ St. Bartomeu, 50 – 938725454; horaris, laborables de 10 a 14 h i de 16 a 21 h i dissabtes de 10 a 14 hi de 16 a 20 h).

L'objectiu d'Escopíndoles és consolidar hàbits, periodicitat i públics. Des de l'inici del cicle assisteixen a les hores del conte una mitjana de 20 infants i acompanyants, 40 infants i acompanyants als Cinefòrums, un grup de 6  persones a les tertúlies d'anglès i  un de 5 a les tertúlies d'italià a partir d'aquest trimestre.

Aquesta programació s'ha gestat amb la col·laboració d'algunes de les entitats ubicades al Casal de les Escodines (Associació de Veïns i Veïnes del barri de les Escodines i Associació Cultural Islàmica) i entitats culturals de la ciutat (Cineclub Manresa i Imagina't).