L'ICL Manresa confirma a Màlaga el seu descens a la LEB (91-75)

Els bagencs han aguantat el tipus molts minuts però no han pogut evitar la derrota

L'Unicaja ha derrotat l'ICL Manresa
L'Unicaja ha derrotat l'ICL Manresa | M. Pozo
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 23:22h
Nit trista a Màlaga. L'ICL Manresa ha aguantat el tipus molts minuts però el marcador final representa una bona metàfora del què ha estat la temporada. El descens és ja inevitable i no per esperat deixa de ser un desencís. Ni tan sols per l'equip amb el pressupost més baix de la competició. La frustració és encara major si es recorden les expectatives que la bona pretemporada havia creat. El club bagenc acumula ja tres descensos esportius en cinc temporades. Els dos cops anteriors hi va haver la ‘sort' que els del Nou Congost es van mantenir per la via administrativa. Un elevat cànon va actuar com a aliat. Enguany, la incertesa és més gran després d'una resolució de la Comissió Nacional de Mercats de la Competència que insta, tot i que no prohibeix, l'ACB a renunciar a les elevades exigències econòmiques als equips que pugen de la lliga LEB. La divisió de plata ja té campió, el Retabet Guipúscoa. Els bascos ja estan fent gestions per no haver de pagar.

Ibon Navarro ha tret d'inici Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Patrik Auda i Xavi Rey. Per l'Unicaja de Màlaga han sortit Kyle Fogg, Jamar Smith, Adam Wazcynski, Jeff Brooks i Dejan Musli. Tomàs ha anotat els primers punts de la nit. Ràpidament, els malaguenys han aprofitat les pèrdues de pilota manresanes per capgirar la situació. Navarro no estava gens satisfet del què estava veient i ha mogut la banqueta de seguida. Lluís Costa entrava enlloc de Machado. Tots dos equips jugaven molt des de més enllà de la línia de tres, amb poc encert. Només Suggs i Fogg han anotat (7-5, minut 4). Musli recordava al seu exequip el tipus de jugador que és. El serbi tant podia anotar, rebotejar o assistir. Navarro aprofitava el primer temps mort per seguir rotant el seu equip. Machado tornava i Aleksander Cvetkovic entrava per primer cop. Tomàs ha anotat tres triples seguits per posar el seu equip un altre cop per davant (15-17, minut 7). Trapani i Machado s'han unit a la causa en uns instants en què la defensa visitant estava més ajustada. Al final del primer quart, dominava l'ICL Manresa 20-25). Els segons deu minuts han començat amb l'entrada en pista de Marjan Cakarun i Romaric Belemene. Tots dos jugadors han comès dues personals molt ràpidament. Els locals intentaven acostar-se al marcador. Afortunadament, els de Joan Plaza no estaven massa lluïts. És clar que l'ICL Manresa tampoc era capaç de sumar accions positives. La sequera ha durat gairebé quatre minuts. Aquest fet l'han capitalitzat els andalusos per avançar-se. Petar Aranitovic posava novament en franquícia el seu equip. Però el vent anava a favor de l'Unicaja de Màlaga, que ha disposat de molts tirs lliures en aquesta fase de partit i ha aconseguit rendes de cinc punts. Aranitovic no permetia que s'anés més enllà. L'ala serbi ha sumat dos triples gairebé seguits (35-34, minut 18). Aquesta igualtat s'ha trencat en un obrir i tancar d'ulls. Smith ha estat un mal son capaç de marcar tot sol les diferències entre un i altre equip (42-34, descans).

La segona part ha començat com la primera, amb cistella de Tomàs. Els compassos inicials del segon temps han servit a l'ICL Manresa per reduir distàncies (45-44, minut 24). La defensa ha estat clau per assecar l'atac dels locals. Fogg donava aire amb als seus amb un tir lliure. Però al següent atac, Tomàs convertia el seu cinquè triple. L'ICL Manresa manava novament. El del mallorquí ha inaugurat una fase on tots dos conjunts sumaven de tres en tres i de la qual n'han sortit molt beneficiat l'Unicaja de Màlaga. Després de fer un bon quart, l'ICL Manresa s'ha vist amb la màxima renda en contra per culpa, novament, dels instants finals de període (67-55, minut 30). El perill ja no era el resultat sinó la diferència final. Com en altres ocasions, la lluita dels bagencs podia quedar emmascarada per un resultat final molt engruixit. Les cares a la banqueta començaven a ser llargues. A l'equador del darrer període el marcador assenyalava una nova màxima diferència de divuit punts (80-62, minut 35). La única exigència era no abaixar els braços. Amb alts i baixos, el tema no ha anat més enllà. Els minuts passaven i la LEB s'acostava. El 91-75 significa l'adéu de l'ICL a la lliga Endesa. Ara de forma definitiva?

L'ICL Manresa continua com a cuer de la lliga Endesa amb només quatre triomfs. L'únic al·licient que queda als de Navarro és intentar evitar la darrera posició. L'objectiu és realment complicat ja que el penúltim, el Real Betis Energía Plus, té vuit victòries. El proper cap de setmana, els manresans descansen. Un descans real. Els dos cops anteriors que els bagencs no havien jugat era per l'ajornament dels partits contra Unicaja de Màlaga i Real Madrid. El primer l'han recuperat aquesta nit. I el segon serà el dijous de la setmana vinent al Nou Congost contra els de Laso.