Set ciclistes de l'equip manresà Collbaix participaran a la prova més dura de BTT del món

Es tracta de la Titan Desert, que té per objectiu superar, pedalant, més de 600 quilòmetres al Marroc

Els ciclistes del Collbaix (falta Sílvia Pociello) acompanyats de Jordi Catllà (a la dreta)
Els ciclistes del Collbaix (falta Sílvia Pociello) acompanyats de Jordi Catllà (a la dreta) | Raül Racero
Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat el 27 d'abril a les 23:29h
Cada esport té les seves proves mítiques que són les que forgen l'ideal dels aficionats. En BTT el repte que tot ciclista ha d'afrontar, i pel que molts es preparen, és el d'acabar la Gaes Titan Desert by Garmin que, resumidament, seria el cosí germà del Dakar, però en bicicleta. 

L'equip manresà Collbaix Celler el Molí-Bike & Pons disputarà al nord del Marroc del 30 d'abril al 5 de maig la que per a molts és la prova per etapes més dura en bicicleta de muntanya.

El Collbaix portarà a la sortida de Madrid a cinc nois i dues noies que aspiren a completar la Titan Desert. De tots ells, tan sols David Pons, que afronta la seva tercera participació en aquesta prova, sap el que és pedalar pel desert. Segons Pons "la Titan Desert és una aventura especial que t'atrapa. La bicicleta és màgica però pedalar per les dunes del Marroc és una sensació indescriptible, és pura felicitat". 

Marta Navarro és la integrant més jove de l'equip, amb només 32 anys. Després de tota la vida lligada a l'esport, afronta un dels seus desafiaments esportius més importants. La manresana se sent "amb molta força i amb una gran motivació". Segons explica, "m'he preparat a consciència i confio en què els entrenaments d'aquests mesos donin els seus fruits la setmana vinent". 

La Titan Desert d'enguany la formen 6 jornades de 105, 106, 104, 103, 143 i 51 kilòmetres, la més llarga de les quals serà una etapa-marató on els participants hauran de dur a sobre tot el necessari per a superar el dia i passar la nit.

La resta de l'equip del Collbaix el formen ciclistes de llarga trajectòria i amb experiència en competicions per etapes. Ells són Sílvia Pociello, Ivan Domínguez, David Serra, Ramon Jurado i Eric Olivé. 

La iniciativa de formar un equip per a la GAES Titan Desert by Garmin va ser de Jordi Catllà, de Collbaix Celler el Molí, que ha trobat en Bike & Pons el soci perfecte per a promocionar els seus productes ecològics i de proximitat tant valorats a la comarca i a la resta del país. 

Catllà és un apassionat del ciclisme i veu l'equip "amb moltes ganes i una il·lusió tremenda". També afegeix que "per a nosaltres és la culminació de tres anys de relació d'amistat amb David Pons, on els dos primers van ser a l'aventura i a veure-les venir, però aquest any tot ha estat planificat de manera ordenada formant un grup humà excel·lent". L'objectiu, segons Catllà, és molt clar:  "que acabin tots, que ho gaudeixin i que s'emportin un molt bon record d'aquesta aventura. Per a nosaltres això és el més important, independentment de la classificació".