L'ICL Manresa no té marge d'error contra l'Eurocampió Unicaja

Si els bagencs cauen a Màlaga seran matemàticament equip LEB

Roda de premsa prèvia al partit contra l'Unicaja
Roda de premsa prèvia al partit contra l'Unicaja | Bàsquet Manresa
25 d'abril del 2017
Actualitzat el 26 d'abril a les 12:30h
L'ICL Manresa es juga aquest dimecres (20.45h) seguir amb un mínim de vida a la lliga Endesa. Si els d'Ibon Navarro donen la campanada davant l'Unicaja de Màlaga, vigent campió de l'Eurocup, seguiran amb les seves remotes opcions uns dies més. Per contra, si la lògica s'imposa, els bagencs seran nou equip de la LEB. Com a mínim, en termes esportius. Després, el mes de juny és molt llarg i passen coses. L'ICL Manresa s'ha salvat administrativament dos cops als darrers cinc anys. Com ho han fet també altres clubs. Però també és cert que enguany el mar de fons és diferent. La resolució de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC) insta a l'ACB a no cobrar més ni el cànon d'ingrés ni el fons de compensació d'ascensos i descensos i facilitar el pas dels equips LEB a l'ACB. En aquest sentit, el capità de l'equip, Román Montañez, va manifestar el passat dilluns que lamenta tota la incertesa creada i demana una ràpida resolució. El joanenc no va incidir massa en les conseqüències de jugar en una categoria o una altra però sí va comentar que "el canvi que s'està intentant donar a la lliga és bo perquè els equips que pugen esportivament tenen tot el dret a pujar". 

En la part esportiva, l'ICL Manresa viatja amb tots els seus jugadors. Les conseqüències que porta adjuntes una possible derrota no canvien l'ànim ni el discurs que Navarro ha efectuat tota la temporada. L'equip saltarà a la pista amb ganes de posar les coses el màxim de difícils al seu rival i intentar ser millor com a bloc. Sempre conscients de les dificultats que comporta jugar contra un Unicaja de Màlaga molt superior en els aspectes físics i tècnics. De fet, l'obectiu no variarà quan l'equip es quedi sense objectius classificatoris.. Al referir-se a l'adversari, Navarro només té paraules d'elogi. "Ens enfrontem a un equip d'un nivell atlètic i físic molt alt, amb jugadors capaços d'anotar, rebotejar... Són els campions de la millor Eurocup que hi ha hagut fins ara", comenta l'entrenador de l'ICL Manresa. 

Els malaguenys ja s'han assegurat ser al play-off per al títol una temporada més. Ara lluiten per aconseguir la millor plaça possible a la fase regular. De moment, són setens (18-10), a un sol triomf de la tercera posició. Parlar de l'Unicaja de Màlaga és fer-ho de Dejan Musli. El pivot serbi es va reivindicar la temporada passada al Nou Congost. Els seus bons números a la capital del Bages li van servir de trampolí per fitxar per un dels grans de la lliga Endesa. Joan Plaza, entrenador dels andalusos, compta a més amb un estol magnífic de jugadors a totes les posicions. Oliver Lafayette, Kyle Fogg, Alberto Díaz, Carlos Suárez, Allen Omic, Nemanja Nedovic o Jeff Brooks són només alguns dels arguments que pot utilitzar el tècnic català.

Miguel Ángel Pérez Pérez, Juan de Dios Oyon i Rafael Serrano són els àrbitres designats per dirigir el partit.
Arxivat a