Súria i la Mancomunitat del Cardener promouen la campanya sobre el Cens Genètic Caní

Per identificar els excrements que no hagin estat recollits de la via pública, evitar els abandonaments i perseguir els robatoris d'animals

Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:06h
L'Ajuntament de Súria i la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener han posat en marxa una campanya informativa per recordar als propietaris de gossos l'obligatorietat de censar les seves mascotes en l'actual procés d'elaboració del Cens Genètic Caní per identificar els excrements que no hagin estat recollits de la via pública, evitar els abandonaments i perseguir els robatoris d'animals. Un altre dels objectius de la campanya és difondre bones pràctiques per fomentar el civisme i el bon tracte amb els animals.

Des del passat mes de març, la nau de Ca l'Agut acull les sessions d'extraccions de mostres de sang de gossos per elaborar el nou Cens Genètic Caní, que tindrà caràcter obligatori a partir d'aquest proper 1 de juny. En la campanya es recorda que les extraccions són gratuïtes per als propietaris fins al 31 de maig.

L'horari de les extraccions és el següent: dimecres i divendres, de 10.00 a 13.00 h. Els propietaris de gossos hi poden anar directament en aquest horari o reservar cita prèvia, trucant als telèfons 93.869.11.99 o 973.48.05.61.

Un cop feta l'extracció, el gos formarà part del Cens Genètic Caní i el propietari rebrà una placa per tal de posar-la al collar de l'animal, amb un número de registre i el nom de la mascota. Aquesta placa també pot dur un número de telèfon per poder avisar en cas que el gos es perdi.

L'elaboració del Cens Genètic Caní és una iniciativa liderada per la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener. A partir del mes de juny d'enguany, les extraccions aniran a càrrec dels propietaris dels animals i hauran de ser realitzades per veterinaris acreditats.

La campanya també posa èmfasi en les següents recomanacions i normes obligatòries de civisme i bon tracte amb les pròpies mascotes:

- Registrar el gos al Cens Genètic Caní.
- Al carrer, portar-lo sempre lligat.
- No maltractar-lo.
- Portar totes les vacunes al dia.
- No abandonar-lo.
- Evitar que orini a les parets.
- Si és de raça perillosa, posar-li morrió.
- Recollir els excrements.
- Recordar que les zones de joc dels parcs són per als infants, i no per als animals.

La campanya informativa compta amb la participació de les àrees de Medi Ambient, Via Pública i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament.

A més d'un full informatiu sobre l'elaboració del Cens Genètic Caní i les normes de civisme i bons tractes, els propietaris rebran un portabosses amb un paquet de 25 bosses per fomentar la recollida d'excrements.
Arxivat a