Un centenar de persones segueixen la presentació de «Sallent i republicanisme»

Presentació de «Sallent i republicanisme», divendres passat a Sallent
Presentació de «Sallent i republicanisme», divendres passat a Sallent | ERC
Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:37h
Un centenar de persones van assistir divendres a l'acte de presentació del llibre Sallent i republicanisme, escrit per l'historiador sallentí Josep Carles Robert i organitzat per Esquerra Republicana.

Van presentar el llibre la portaveu d'Esquerra Republicana al Senat, Mirella Cortès, i l'estudiós Ferran Sánchez, que ha publicat diversos treballs sobre els maquis i la repressió franquista.

Sallent i republicanisme és una obra que dona una visió clara i objectiva del moviment republicà a la població de Sallent des dels seus orígens al segle XIX fins arribar als nostres dies. El llibre aporta informació dels episodis més desconeguts de l'època republicana amb un estudi objectiu a través de documents gràfics (fotografies, cartells...), de testimonis de la premsa, així com de gràfics i comparacions de dades objectives, per conèixer el seu llegat de llibertat i democràcia. 

Durant l'acte es va fer un agraïment i reconeixement als alcaldes i regidors durant el període republicà de l'any 1931 al 1939, que van contribuir a construir una societat més justa i més lliure, emparada en els valors republicans: el reconeixement de la identitat de Catalunya com a nació, la defensa dels drets individuals de les persones, la redistribució de la riquesa, la plena llibertat sindical, el dret de vaga, i, que, durant o després de la guerra van morir, van patir represàlies, van haver d'exiliar-se o van ser executats. Als familiars presents dels càrrecs municipals se'ls va fer lliurament d'un organigrama municipal del citat període.