Els treballadors d'Unipost tornen a fer vaga i convoquen una aturada total i indefinida

Els treballadors denuncien que l'empresa encara els deu diners de la paga d'estiu de 2016 i tota la de Nadal, a banda que mai no paga les mensualitats quan toquen | L'empresa fa l'enviament de la correspondència de l'Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, Aigües de Manresa o el Consorci de Residus, entre altres

Onze dels catorze treballadors d'Unipost que estan en vaga
Onze dels catorze treballadors d'Unipost que estan en vaga | CGT
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 21:48h
Els treballadors de l'empresa de correspondència Unipost de Manresa s'han cansat d'esperar el cobrament dels endarreriments i el passat divendres van decidir acollir-se al dret de vaga aprofitant la convocatòria que CCOO havia fet a nivell de tot l'Estat el passat 16 de març. Catorze treballadors de la delegació manresana d'Unipost fan vaga total des del passat divendres, i aquest dilluns han tornat a quedar-se a les portes de l'empresa sense entrar.

Els treballadors d'aquesta empresa, que és la segona de l'Estat quant a correspondència, només per darrere de Correus, ja han fet vagues en tres ocasions més, el setembre, l'octubre i el novembre de l'any passat, i en aquesta ocasió no han volgut esperar més, "n'estem farts d'haver de pagar per treballar", ha assegurat una de les treballadores en vaga.

I és que a dia d'avui, segons asseguren, l'empresa els deu el 60% de la paga de l'estiu de 2016 i tota la paga de Nadal, a més a més de la nòmina de març. "´És un continu, no hi ha mes que ens paguin puntualment, i ja n'estem cansats de promeses", ha reblat la mateixa treballadora.

Els catorze treballadors d'Unipost a Manresa pretenen allargar la vaga fins que l'empresa no es posi al dia. Aquest dimarts, de nou, tornaran a plantar-se davant de la delegació d'Unipost sense entrar a treballar.

Unipost al Bages fa el servei de correspondència de pràcticament tota l'administració, des de l'Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, CatSalut, els departaments de la Generalitat i la Diputació, Aigües de Manresa o el Consorci de Residus, i també altres empreses i organismes generadors de molt volum de cartes com Fecsa o la Cambra de la Propietat.