Els Tirallongues completen una excel·lent actuació de Sant Jordi a Manresa

Els Tirallongues durant l'actuació a la plaça de Crist Rei
Els Tirallongues durant l'actuació a la plaça de Crist Rei | Àlex Gómez Ribera
Redacció
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:33h
La colla castellera Tirallongues ha actuat aquest diumenge a la plaça Crist Rei de Manresa amb motiu de la diada de Sant Jordi, completant una excel·lent actuació amb castells de set i set mig per primera vegada en una diada tant a l'inici de la temporada, i mostrant també un castell inèdit, el 3de6 aixecat per sota.

El 3de6 aixecat per sota, és com un castell de 3de6,però a diferencia d'aquest, el castell s'inicia des de la part del pom de dalt i després es va afegint pisos per sota que es van aixecant un per un amb l'ajuda directa de tres persones per cada pilar (aixecadors) i amb el suport dels contraforts i les agulles. Es tracta d'un castell dificultós ja que demana coordinació i força per part de la pinya. La colla ha assajat molt aquest castell des de l'inici de temporada per poder-lo estrenar a plaça, i te previst fer un pis més d'aquest mateix castell durant la temporada.

La diada començava amb dos pilars de quatre d'entrada, seguint amb un 3de7 amb agulla, un 3de6 aixecat per sota, un 4de7, un id 5de6, un 5de6, un pilar de 5,i dos pilars de quatre de sortida.

El manresans acabaven la diada molt satisfets per la bona actuació i del bon estat de forma en que es troba la colla aquestes alçades de temporada, i amb molta confiança per encarar les properes grans diades, gaudint també d'un nombrós públic que es trobava el diumenge a plaça i sovint amb sonors aplaudiments dels assistents.

Tirallongues ja prepara la seva propera actuació que serà el dia 13 de maig a Santpedor amb motiu de diada de colles del Bages, on actuaran conjuntament amb castellers de Santpedor, Salats de Súria, i Picapolls de la Gavarresa.