La Confraria dedicarà el seu tast d'abril als vins del celler empordanès La Vinyeta

Ho farà en el marc d'un sopar que tindrà lloc aquest dijous a l'espai gastronòmic del Kursaal

Redacció
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:24h
La Confraria de Vins del Bages ja ho té tot a punt pel sopar amb tast de vins del mes d'abril, que tindrà lloc aquest dijous, dia 27, a les nou del vespre, a l'espai gastronòmic del Kursaal.

La proposta que presentaran serà la que ells anomenen una "revisita", ja que el celler que oferirà els vins que es tastaran, ja va ser protagonista en un altre sopar que va organitzar la confraria fa uns quants anys. Es tracta de La Vinyeta, provinent de l'Empordà, amb la distinció DO Empordà. Segons expliquen els mateixos membres de la confraria "els hem volgut tornar a convidar perquè tant el celler com els vins que fan han evolucionat molt positivament".

En el tast d'aquest dijous es cataran els anomenats MicroVins, uns monovarietals de vinyes velles -algunes de més de cent anys- de varietats autòctones situades en parcel·les de tipicitat extrema. Petits volums de vi amb molt caràcter, experimentant en els processos d'elaboració, en condicions molt controlades i recuperant tècniques ancestrals.

Tot i així, els MicroVins no seran els únics vins de la Vinyeta que es tastaran. L'àpat també s'acompanyarà del Llavors Blanc i el Llavors Negre i, els postres, amb l'És Poma (una mistela de fusions, com ells l'anomenen) i el Ranci Sereno (un vi generós sec que és una reinterpretació dels vins rancis elaborats a les masies empordaneses).

El sopar (que inclou el tast) té un preu de 40 euros pels no socis de la confraria i de 25 pels que ho siguin. Per inscriure-s'hi cal ingressar aquesta quantitat de diners al compte ES74 2100 0365 0602 0009 4208.