L'alcalde de Castellnou «saboteja» un mural de l'ANC

Membres de la brigada de l'Ajuntament de Castellnou pintant a sobre del mural
Membres de la brigada de l'Ajuntament de Castellnou pintant a sobre del mural | ERC
Redacció
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:33h
L'Assemblea Nacional Catalana de Santpedor - Castellnou ha emès un comunicat on denuncia "l'agressió" soferta per part de l'alcalde del PSC de la població, Francesc Martínez, que ha fet pintar a sobre d'un mural de l'entitat sobiranista amb el lema Fem Futur. L'alcalde, a més, va fer esborrat el mural de l'ANC sense tenir permís de FECSA, propietària del transformador on es trobava la pintada, cosa que sí que havia fet amb anterioritat l'entitat soburanista.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Santpedor-Castellnou va pintar els passats 14 i 15 d'abril murals amb el lema Fem futur dins la pre-campanya nacional de suport al referèndum. Aquests murals s'han realitzat en diversos indrets de Santpedor i al transformador –propietat de Fecsa– del Serrat de Castellnou. Aquesta acció es va fer demanant permís al propietari del transformador, que el va donar. Durant la diada de Sant Jordi a Castellnou, l'indret va estar molt concorregut pels veïns, ja que l’ANC hi tenia instal·lada l'única parada de venda de roses del municipi , a més de ser punt de recollida de signatures de suport al referèndum.

Des de l'ANC s'assegura que "nosaltres no volem utilitzar diners municipals per la logística que representa informar als nostres veïns, però tampoc volem que els diners que paguem tots els conciutadans d'aquest poble es puguin fer servir per fer censura del que no agrada a l'alcalde".

Aquest dilluns al matí, l'alcalde del PSC de Castellnou, Francesc Martínez, ha enviat la brigada municipal "a sabotejar el mural". Aquesta posició, "sobta" tenint en compte que en el darrer ple i a iniciativa del Grup Municipal d'Esquerra Republicana, "l'Ajuntament es va adherir al Pacte Nacional pel Referèndum amb el vot favorable de tots els regidors", inclosos els socialistes.