NacióManresa compleix 8 anys com a líder dels mitjans digitals del Bages

El degà dels diaris digitals del Bages celebra l'aniversari per Sant Jordi consolidant la seva posició de domini, també, a les xarxes socials

Inauguració de la nova seu de NacióManresa el passat 7 de març, al carrer Cap del Rec
Inauguració de la nova seu de NacióManresa el passat 7 de març, al carrer Cap del Rec | Àlex Gómez Ribera
Redacció
23 d'abril del 2017
Actualitzat a les 20:25h
El 23 d'abril de 2009 existia CaixaManresa i la Sala Ciutat, i no existia, administrativament, la comarca del Moianès, l'alcalde de Manresa era Josep Camprubí, i al govern de Catalunya era autonomista. Després d'unes setmanes de prova amb una maqueta antiga del diari de NacióDigital, el dia de Sant Jordi d'aquell any, NacióManresa -llavors Manresainfo.cat- estrenava activitat amb una moderna maqueta a la capital del Bages, un model de periodisme inèdit fins llavors a nivell local.

La iniciativa va arrelar ràpidament entre els lectors més digitalitzats, i el butlletí diari feia forat empenyent NacióManresa a arribar al miler de visites diàries des de la primera setmana. Des de llavors, el diari ha tingut tres maquetes de diari, ha viscut quatre governs municipals i el passat 7 de març estrenava seu a peu de carrer al Centre Històric, al carrer Cap del Rec, 18, de costat a la plaça del Carme.

En aquests vuit anys, NacióManresa, ha publicat 66.877 notícies, de les quals un 92,7% són de temàtica bagenca o del Moianès. Amb aquestes xifres de periodisme local, donant només pinzellades d'informació generalista quan és molt justificada, NacióManresa s'ha situat amb una audiència de prop de 14.000 visites diàries de mitjana, i amb un creixement sostingut mitjà del 7% interanual.

A les xarxes, NacióManresa també és líder. A Facebook, amb 19.300 seguidors, un creixement mensual del 5% i un abast diari de més de 16.000 visualitzacions en aquesta xarxa publicant, com a molt, una dotzena de notícies diàries. A Twitter, l'activitat també és intensa, amb 7.543 seguidors. I finalment, a Instagram, NacióManresa també és líder entre els mitjans digitals del Bages, amb 3.217 seguidors i reaccions, tot i que la pàgina té activitat, només, des de fa dos mesos.