Cara i creu de CN Minorisa i CN Sallent en l'estrena de la lligueta a Primera Divisió

Els sallentins han perdut clarament a la piscina universitària
Els sallentins han perdut clarament a la piscina universitària | Simón Noguera
23 d'abril del 2017
Actualitzat el 24 d'abril a les 18:57h
El Minorisa i GEiEG van encetar a les piscines municipals manresanes la fase per assolir l'objectiu de competir en la Primera Divisió catalana la propera temporada. El partit va ser molt igualat i només en el tram final es va decantar favorablement per als bagencs, que aconseguien un triomf important per assolir una de les dues places que asseguren la màxima categoria catalana.

Els manresans eren coneixedors de dificultat que oferia el calendari, una primera volta amb tots els partits a casa pot afavorir la classificació però a la vegada obliga a sumar tots els punts per no haver d'anar a buscar a domicili i ,amb tot en joc, els punts necessaris per assolir l'ascens. Així que van sortir concentrats, però tot i ser coneixedors del joc dels gironins, es van veure sorpresos per un llançament llunyà del potent marcador de boia Verge i un contraatac de Fernández. El 0-2 feia reaccionar als de Gaspar Ventura que amb gols de Casasayas i Talavera empataven el matx. Un altre contraatac anotat per Llauradó posava de nou als gironins en avantatge, però Bisbal, des de la boia en un revés creuat, igualava a tres gols en un primer quart molt golejador.

En el segon període la estratègia de cansament sobre els homes més perillosos d'ambdós equips es va traduir amb un empat a zero gols i un desgast important d'ambdós conjunts. Així, amb empat en el marcador, s'arribà al canvi de camps. En la represa Muñoz des de la boia assolia el quart gol manresà, que donava ales als bagencs i més quan Bisbal posava el 5-3. Dues superioritats desaprofitades evitaven el 6-3 i permetien que en el tram final del quart els del GEiEG, amb gols de Llauradó, en llançament en superioritat, i del seu jugador més perillós, Fernández, en jugada individual, feien que el marcador tornés a l'empat inicial.

Només vuit minuts per jugar, i tot per resoldre. Ocasions per ambdós sets i gol de Casasayas, creuat per sota dels braços del porter gironí, i de Talavera, en superioritat, feien que els minoristes agafessin una avantatge que van saber mantenir fins a la fi del matx assegurant uns punts importantíssims.

Arbitratge a càrrec de I Dimitrov i C Sánchez que van assenyalar sis exclusions a jugadors visitants per dues als locals, Els del CN Minorisa en van convertir dos en gol, per una els de Girona.

Parcials: 3-3  0-0   2-2  2-0

CN Minorisa: I Prieto, M Puerta, E Casasayas 2, R Ruiz, E Martínez, O Muns, J Calatayud, C Talavera 2, M Bisbal 2, K Muñoz 1, G Lafoz, A Fernández

GEiEG: M. Hernández, E.Sangenis, S.Durán, X. Vilalta, J.Sala, G.Donzelli, E.Verges 1, I.Llaurado 2, P.Herrera, A.Fernández 2, A.Murillo, J. Martínez.

El CN Sallent cau contra el WUA

El CN Sabadell ha començat la lligueta de promoció per mantenir-se a Primera Divisió amb mal peu en un enfrontament contra el WUA que ha resultat molt fàcil per a l'equip universitari. Era una derrota previsible dins el calendari del grup de promoció que s'encetava dissabte, però s'esperava una mica més de consistencia de l'equip sallentí que només va encarar l'equip local en el primer quart que va finalitzar amb un empat a 2. Desprès, la veterania i la qualitat del set local, sumada a la falta d'intensitat i moviment dels sallentins, van fer que amb poca cosa l'equip universitari tingues prou per dominar clarament el partit.

Bona sortida del set sallentí tancant be la posició de boia i els llançaments exteriors que feien difícil als locals inaugurar el marcador, tot i que els bagencs no tenien massa presencia en atac. Al gol inicial dels locals responia Holgado amb un xut que sorprenia al porter local, i posteriorment Noguera feia que els sallentins es posessin per davant, abans que a l'últim minut del quart Garcia empates el partit amb el seu segon gol. 2-2 al final del quart.

El set local, amb el seu ritme característic aprofitava les seves oportunitats i convertia totes les jugades d'home de més eixamplant la diferencia a dos gols. Noguera tornava a sorprendre al porter local i anotava el 4-3, però el WUA trobava la manera de fer mal en atac sumant dos gols més abans del final del quart, tot portant el marcadoral 6-3.

Tot i la insistència del tècnic sallentí López per fer el partit més ràpid i obligar a nedar al set local, molt veterà, en cap moment es va poder complir. Alcon mostrava la seva qualitat tot i la seva veterania i feia el 7-3. Els sallentins fallaven un penal llençant-lo fora dels 3 pals i els locals tornaven a aprofitar les jugades de superioritat per posar el 8-3, ja quasi definitiu. Només Estany escurçava la diferencia fins al 8-4 a l'últim minut.

L'últim quarts amb els sallentins ja vençuts, només va servir per a què els locals mostressin la seva experiència i portessin el partit al seu terreny. D'aquesta manera, encara van poder incrementar la diferencia amb un parcial de 4-2, amb gols sallentins de Pelegrin i Noguera. Resultat final de 12-6. En el proper partit el CN Sallent s'enfronta al GEiEG.

Arbitratge de Paredes i Calopa que van xiular 3 exclusions i 1 penal als universitaris per 5 als sallentins.

Parcials: 2-2, 4-1, 2-1, 4-2.

W.U.Autonoma: F.Pascual, D.Carrasco (3), A.Cebado (1), A.Nouvilas, M.Orru, M.Alcon (1), A.García (3), A.Hinojosa (2), C.Ruiz (2).

C.N. Sallent: J.X. Pallares, M.Manrique, D.Holgado, S.Cabrera (1), X.Ramos, A.Estany (1), X.Pelegrín (1), G.Tutusaus, A.Montalà, A.Noguera (2), A.Holgado (1), I.Ruiz, J.Vila.